Іграшка Algobrix, що вчить 5-річних дітей писати код, зібрала потрійну суму на Kickstarter

Всі знають вислів про те, що вчитися ніколи не пізно, але в умовах сьогодення актуальнішим є твердження, що вчитися ніколи не рано. Принаймні, якщо мова йде про написання коду. Algobrix — гра, що вчить дітей від 5 років основам написання коду. Діти складають власні пристрої, слідуючи інструкціям (а потім і самостійно), і через гру опановують логіку програмування.

Розробники стверджують, що їх іграшка вчить самій структурі написання коду — є різні блоки фігур, що відповідають за окремі функції, за аналогією із складовими частинами коду. Користувачам ідея сподобалася настільки, що проект Algobrix на Kickstarter вже зібрав понад $164 тис, хоча заявлена сума від команди складала лише $50 тис. Про переваги іграшки стає зрозуміло з відеопрезентації:

Якщо вдома батьки можуть самостійно навчати дітей кодуванню, то зі шкільною програмою не все так просто. В США школи намагаються запроваджувати програмування, однак участь в процесі компаній з Кремнієвої долини створює додаткові складнощі, про які можна прочитати за посиланням. Про окремі реформаційні ініціативи в українській освіті читайте в наших матеріалах:

Доменний реєстратор №1 в Україні imena.ua

Читайте также:

7 найбільш затребуваних мов програмування 2024 року

Ентузіасти вбудували телевізор у футболку. Як це виглядає?

Google запускає в Україні онлайн-гру «Interland: Безпека дітей в Інтернеті»

Час підкорювати космос. Перші в Україні змагання з віртуального ракетомоделювання