Як коронавірус трансформує онлайн знайомства і секс

Ізоляція зробила неможливими традиційні побачення, але це не означає, що люди перестали знайомитися і займатися сексом. Технології дозволяють багато чого робити на відстані й тим, хто шукає пару, і тим, хто зараз розлучений з нею обставинами.

Онлайн-знайомства

Додатки для знайомств зараз в непростій ситуації, адже їх зміст полягає в призначенні реальної зустрічі з особою, яка сподобалась. Акції компанії Match, яка стоїть за сервісами для онлайн-знайомств Tinder і OkCupid, подешевшали на 25%, і їй довелося збалансувати турботу про здоров’я і свої завдання.

«Tinder розуміє, що користувачі часто зустрічаються з новими людьми особисто, і, з огляду на поточні обставини, ми хотіли нагадати про запобіжні заходи, які вони повинні прийняти», — йдеться в повідомленні компанії.

Зараз в додаток впроваджують нову функцію: вона дозволить знайомитися з людьми за межами району, в якому зараз знаходиться людина.

Уїтні Вулф Херд (Whitney Wolfe Herd), засновниця додатку для знайомств Bumble, висловила свою позицію у відкритому листі набагато ясніше: «Поки призначайте віртуальні побачення, будь ласка».

Але як їх влаштовувати? Один зі способів зробити це — заново винайти формат швидких побачень. Давун Канг (Dawoon Kang), співзасновниця сервісу Coffee Meets Bagel, каже, що вони почали проводити групові відео дзвінки, в яких одночасно можуть брати участь 10-15 осіб. Віртуальну зустріч модерує представник компанії, якому можна повідомити свої вподобання. Якщо симпатії збіжаться, людей з’єднають.

Коронавірус також змінює базові правила знайомств. Раніше вважалося нормою запрошувати на побачення в листуванні, а дзвінки, тим більше по відео-зв’язку, могли й зовсім відлякувати.

Але це вже не так. В кінці лютого JWed, єврейський додаток для знайомств, одним з перших став використовувати вбудований відеочат. У компанії розповіли, що і так планували запропонувати таку функцію, але коронавірус прискорив цей процес. Bumble також запустив відео-зв’язок, щоб користувачі могли спілкуватися, не порушуючи карантин.

Відео виклики, на відміну від листувань, дозволяють співрозмовникам зрозуміти, чи є між ними хімія. Канг вважає, що така практика буде нормою ще довгий час після спалаху COVID-19, через те, що користувачі хочуть побачити за ідеальними селфі реальну людину.

«Спочатку люди не відчувають, що добре виглядають на таких побаченнях, — каже Канг, — але потім їм доводиться використовувати відео-зв’язок, бо вони розуміють, що не зустрічатимуться з людьми ще дуже довго. Як тільки вони спробують, вони, ймовірно, зроблять це знову».

Мешканка Лондона на ім’я Джаз користується додатками для знайомств з 2014 року. Відео виклик зробили побачення менш випадковими, каже вона.

«Тепер я можу проводити перші зустрічі в інтернеті та створювати з чоловіком сильніший емоційний, а не фізичний зв’язок. Три тижні відсутності контакту означають, що ви зможете відкинути фейки, як мух, і поспілкуватися з тими, хто дійсно хоче мати щось більше », — додає Джаз.

Вона стверджує, що не готується до віртуальних зустрічей спеціально. «Домашній одяг і ніякого макіяжу — якщо вас люблять у такому вигляді, то будете подобатися в будь-якому стані», — вважає вона. Дівчина насолоджується невимушеністю онлайн-побачень: «Я також можу випити келих вина і прилягти на ліжку».

Секс на відстані

Коронавірус змінює не тільки побачення — зростає популярність і технологій для сексу. За словами Джастіна Леміллера (Justin Lehmiller), наукового співробітника Інституту ім. Кінсі, це багато в чому пов’язано з наслідками карантину. Хоча коронавірус і пов’язані з ним заборони все ще дуже нові для проведення аналізу, очевидно, що нинішня ситуація змінює нашу поведінку, говорить Леміллер. Люди пробують новітні секс-гаджети, відвідують VR-стрип-клуби, приєднуються до секс-вечірок в Zoom і навіть шукають на PornHub дуже конкретне порно: домашнє відео, яке фетишизує коронавірус.

Поллі Родрігес (Polly Rodriguez), засновниця роздрібної мережі секс-іграшок Unbound Babes, каже, що після спалаху COVID-19 багато компаній зі сфери секс-технологій зіткнулися з проблемами. Істотна частка секс-іграшок виготовляється в Китаї, тому ланцюжок постачання сильно постраждав, пояснила Родрігес.

Але попит залишається високим. Як тільки в США з’явилися перші випадки зараження, Unbound Babes стали спішно виконувати замовлення на вібратори та презервативи, продажі яких в перший тиждень березня виросли на 30%, а в другий — ще на 40%. «Зазвичай це найспокійніший період в році. Зараз же люди роблять запаси та чекають, що все це займе якийсь час», — зазначила Родрігес.

Леміллер каже, що вибух попиту на секс-іграшки можна віднести до демографії. «Відсоток одиноких людей сьогодні вище, ніж будь-коли. Зараз з партнером або чоловіком не живуть більше людей, ніж будь-коли раніше », — вказав він.

Однак секс-іграшками цікавляться не тільки самотні люди. За прогнозами Леміллера, в найближчі місяці пари, що знаходяться в ізоляції, почнуть більше експериментувати. «Збільшиться попит на секс-іграшки з дистанційним управлінням, які дозволяють вступати в сексуальні відносини з партнером на відстані», — каже він. Це приваблива можливість, особливо з урахуванням того, що тривалість карантину передбачити складно.

Пандемія коронавірусу «підготує ґрунт для революції у сфері секс-технологій, яку ми всі чекали, і дозволить провести її раніше, ніж ми думали», говорить Леміллер.

Але люди, які вже зіткнулися з наслідками економічного спаду, не зможуть оцінити результати цієї революції, через те, що секс-гаджети як і раніше є предметом розкоші та можуть коштувати сотні доларів. Степ Трановіч з SexTech-стартапу Cute Little Fuckers каже, що, на відміну від Unbound Babes, продажі в його компанії різко впали через фінансові проблеми клієнтів. «В основному наші клієнти — це трансгендери. Вони й так були соціально відчужені та володіли менш стабільним доходом. На жаль, коли відбуваються великі події, вони першими втрачають роботу і виявляються в невигідному фінансовому становищі », — сказав Трановіч.

Леміллер вважає, що ізоляція в будь-якому випадку приведе до серйозних змін у відносинах. «В одному я впевнена: чим довше це триватиме, тим довше будуть діяти зрушення, що відбулися. Люди хочуть віртуально з’єднуватися», — уклала Канг.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: MIT Technology Review

Читайте также:

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз

Колишні інженери Google представили повністю автономний робот-пилосмок Matic