Активісти Dream Kyiv запустили декомунізовану онлайн-мапу столичних вулиць

Команда Dream Kyiv зробила детальну мапу столиці з найновішими назвами вулиць, які змінились відповідно до політики декомунізації України. Сервіс не тільки допоможе зорієнтуватись в оновлених адресах, але й надасть довідкову інформацію про походження назви.

Активісти вдало підмітили, що більшість змінених назв повертає вулицям і проспектам давніші історичні назви. Обравши перейменовану вулицю на мапі, позначену кольоровим маркером, користувач бачить на екрані інформаційний блок з описом походження назви. Вказано також посилання на джерело історичної довідки.

Наприклад, можна дізнатись, що вул. Кирилівська у Подільському районі отримала таку назву ще 1869 року від Кирилівського монастиря, до якого вона прямує. На початку 1933 року була перейменована на вулицю Фрунзе, на честь радянського військового діяча Михайла Фрунзе, а зараз відновила історичну назву.

Snimok-8_43713018931037

Команда Dream Kyiv відома своїми соціально значущими проектами. Напередодні місцевих виборів в жовтні 2015 року активісти запустили спеціальну онлайн-мапу, що дає можливість слідкувати за активністю місцевих депутатів та контролювати їх діяльність.

Джерело: Dream Kyiv

Читайте также:

Нужно сделать инфографику? Обзор самых простых и доступных способов

Называть людей «пользователями» неэтично и неактуально

Насколько «умными» должны быть медицинские smart-устройства?

Чи потрібний Києву єдиний електронний квиток?