8 електровелосипедів для справжніх гіків

Велосипед сьогодні як ніколи актуальний, особливо для жителів міст, адже це один з найбільш екологічно чистих видів транспорту. Винахідники з усіх куточків Землі слідкують за цим трендом і невтомно модернізують велосипеди, створюючи все більш незвичайні та футуристичні моделі електробайків.

У цій підбірці ми зібрали вісімку найцікавіших електровелосипедів, які вже існують на ринку і можуть суттєво врізноманітнити щоденні маршрути користувача.

Еко-електровелосипед із вуглецевого волокна LEAOS

Фото: electra.com.ua

Фото: electra.com.ua

LEAOS називають електровелосипедом майбутнього: вбудовані в раму з боків тонкі сонячні батареї перетворюють сонячне світло на електричну енергію, необхідну для пересування, і постійно підживлюють акумулятори. Універсальні сонячні панелі LEAOS не дуже залежать від яскравого світла: навіть у похмурий день світла буде достатньо для живлення сонячних батарей.

На такому електровелосипеді можна проїхати 16-20 км у повній темряві від однієї зарядки батареї, а в сонячний день — до 72 км. Якщо все ж вам потрібна підзарядка батареї (36 V) від звичайної мережі, то це займе близько 2 годин, для повної підзарядки від сонця батареї потрібен 1 день. Рама і кермо електровелосипеда виконані з легкого і міцного вуглеволокна, тому весь велосипед важить всього 22 кг.

Електровелосипед із сенсорним екраном та 3G-інтернетом QOROS eBIQE

Фото: engine-market.ua

Фото: engine-market.ua

Сучасний і технологічний електровелосипед eBIQE розробили спеціалісти китайської автомобільної компанії Qoros спільно з хорватською Greyp Bikes.

Дорогий і технологічний — так коротко можна описати цей транспорт. Велосипед оснащений 5-дюймовим сенсорним екраном з встановленою Microsoft Windows Azure та можливістю підключення 3G-інтернету. Комп’ютер здатний виводити на дисплей загальний стан велосипеда, а також розпізнавати користувачів за відбитками пальців, попередньо внесеними до бази.

Також eBIQE має гнучкі налаштування і розвинену систему самотестування.

Для пересування на eBIQE без використання педалей передбачено 3 режими: «Street» із максимальною швидкістю 25 км/год, «Eco» — забезпечує більш економний режим використання режиму батареї і «Power» — зі швидким розгоном і максимальною швидкістю до 65 км/год.

Батарея eBIQE заряджається за 80 хвилин від звичайної розетки в 220 V, а запас ходу в автономному режимі від одного повністю зарядженого акумулятора становить 80 км.

Модний, високотехнологічний і ретро — Ariel Rider

Фото: mikeshouts.com

Фото: mikeshouts.com

Електровелосипед, виконаний у класичному стилі ретро — продукт розробників із Сан-Франциско, США. Ariel Rider оснащений якісною алюмінієвою рамою, завдяки чому велосипед залишається міцним і легким одночасно.

Ariel Rider має потужний двигун (200-500 Вт), семиступінчасту коробку передач SHIMANO, дискові гальма на 26-дюймових колесах і вбудовані акумулятори.

На електровелосипеді встановлений бортовий комп’ютер, який передає інформацію про заряд батареї, пробіг, швидкість, включену передачу, температуру повітря. Є і датчик світла, який за необхідністю вмикає освітлення. На двигуні в 500 Вт він може розігнатися до 32 км/год.

Стильний і функціональний електровелосипед SPA Bicicletto

Фото: novate.ru

Фото: novate.ru

Італійський електровелосипед Bicicletto поєднує в собі розкіш і високі технології. Велосипед оснащений карбоновою рамою і виделкою, електродвигуном потужністю 500 Вт, двома акумуляторами, гальмами Formula T1, 26-дюймовими колесами, багажником, знімною світлодіодною фарою та іншою світлотехнікою. Вага Bicicletto — 24 кг.

Без підзарядки за безперервної експлуатації може працювати 5 год, запас ходу в електричному режимі 50 км, змішаному — 120 км. Максимальна швидкість велосипеда — 45 км/год, для перезарядки потрібно 5 год.

Вінтажний сучасний Vintage Electric

Фото: carakoom.com

Фото: carakoom.com

Каліфорнійська компанія E Tracker розробила електровелосипед, в якому поєдналися вінтажний і сучасний стиль.

Vintage Electric оснащений широкою алюмінієвою рамою, однією фарою, шкіряним сідлом, прямим кермом, великими колесами, потужним двигуном, регенеративними гальмами, акумулятором і світлодіодним обладнанням.

Максимальна швидкість Vintage Electric — 60 км/год, запас ходу — 50 км на швидкості до 32 км/год.

Для співробітників швидкої допомоги та інших спецслужб — Cross X

Фото: novate.ru

Фото: novate.ru

Універсальний електровелосипед Cross X, розроблений дизайнером Мітхуном Дарджі для співробітників швидкої допомоги, допоможе уникати міських пробок. Велосипед оснащений спеціальним вбудованим відсіком, який встановлюється на раму. Там медик можна зберігати комплект медичного обладнання, який, за необхідності, використовуватиме енергію акумулятора, щоб забезпечити зв’язок і роботу інших пристроїв.

Також у Cross X є потужна підвіска для легкого пересування важкою місцевістю, завдяки чому можна буде швидше дістатися місця призначення. Акумулятор електровелосипеда має гнізда для підключення різного устаткування — що є важливим, особливо, для працівників першої допомоги.

У стилі ретромотоцикла — Oto Cycles

Фото: novate.ru

Фото: novate.ru

Oto Cycles — творіння геніальної команди дизайнерів з Іспанії (Барселона), які взяли за основу мотоциклетний стиль 50-х років і зробили унікальний і цікавий велосипед, схожий на мотоцикл.

Хоча цей велосипед виглядає як антикваріат (шкіряні сидіння, рукоятки, яскрава рама без різких вигинів), але під час його виробництва використовуються новітні сучасні технології. Oto Cycles зроблений із алюмінієвого сплаву, оснащений LCD-екраном, потужним двигуном, сидінням Brooks.

Вага ретро-електровелосипеда — 23 кг, він здатний розвивати швидкість до 65 км/год.

Ключова особливість Oto Cycles — його ручна збірка. Кожен замовник може сам вибрати коліри, шини, сидіння тощо. Тому в модельному ряді компанії немає жодної пари однакових екземплярів.

Функціональний електровелосипед Entz

Фото: pedelecs.co.uk

Фото: pedelecs.co.uk

Електровелосипед Entz розроблений провідним виробником електричних велосипедів — компанією A2B. Новинка названа на честь Джастуса Б. Енца — американського винахідника електромагнітної передачі.

Основні переваги Entz — двигун CONTI потужністю 250 Вт (вбудований безпосередньо в раму велосипеда), який може розганяти велосипед до 25 км/год, літій-іонний акумулятор, завдяки чому Entz має запас ходу близько 100 км.

CONTI — найменший і найлегший, але, в той же час, найпотужніший варіант електронного двигуна. Він укомплектований екранами з підсвічуванням, дистанційним керуванням і батареями. Такі дані, як відстань, швидкість, термін служби акумулятора — все це можна побачити на екрані з підсвічуванням.

Джерело: Epochtimes.com.ua

Читайте также:

Музыка для повышения продуктивности работы

10 самых высокооплачиваемых работ гигономики — исследование Fit Small Business

Лучшие смартфоны 2017 — рейтинг от Techradar

Український електровелосипед Delfast успішно збирає кошти на Kickstarter