Український парламент прийняв закон про електронну реєстрацію всіх видів бізнесу

Законопроект №2983 «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», що знаходився на розгляді Верховної Ради з червня 2015 року, сьогодні було проголосовано як закон. Згідно з новим документом, передбачено можливість надання електронних документів для проведення процедур реєстрації на всіх етапах створення юридичної особи, реєстрації громадської організації чи фізичної особи-підприємця.

Також новий закон передбачає скорочення переліку документів, що є обов’язковими для взяття на облік у податковій та відповідних державних інституціях; скасування щорічного підтвердження та подачі фінансової звітності деякими формами господарювання; скачування паперових виписок та паперових копій установчих документів і запровадження єдиного електронного доступу до них через відповідні портали державних послуг.

Нагадаємо, раніше ми публікували матеріал про те, як відбувалися становлення та розвиток електронного урядування в Україні протягом декількох минулих років.

Джерело: Верховна Рада України

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023