Facebook вперше надала українським правоохоронцям інформацію про користувача

Facebook оприлюднила звіт про співпрацю з урядами різних країн щодо видалення інформації з соцмережі або розкриття інформації про користувачів. За перше півріччя 2015 року до соціальної мережі було направлено на 112% більше запитів на видалення контенту, в порівнянні з другим півріччям 2014 року. Загальна кількість звернень урядів щодо видалення записів досягла 20 568. А запити про дані користувачів зросли на 18% – до 41 214.

Український уряд здійснив 6 запитів щодо 7 облікових записів, один з яких був задоволений з боку Facebook. Соцмережа не розкриває інформацію про те, кого саме стосувались запити, і в чому їх суть.

ukraine-data-620x219

За період з липня по грудень 2014 року з боку української влади був направлений до Facebook всього один запит, і він не був задоволений соцмережею. Компанія підкреслює, що не дає урядам прямого доступу до сторінок своїх користувачів, а також ретельно вивчає обґрунтованість кожного запиту.

Державні органи не тільки витребовують захищену інформацію від закордонних компаній, але й відповідають за збереження українських секретів. Як «Держспецзв’язку» захищає українські таємниці від чужих вух – читайте в нашому спеціальному репортажі.

Джерело: Watcher

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023