Google Maps для подорожей: як користуватися?

Ще до того, як Google Maps офіційно додав функцію збереження ділянок карти для офлайн, з підключенням до Wi-Fi можна було детально промасштабувати карту за своїм маршрутом, дані зберігалися в кеші та були доступні без інтернету. Так можна було назавжди забути про покупку офлайн-карт для своїх подорожей. Але цим корисні фішки гуглівських карт не обмежуються. Розповідаємо, які ще корисні функції знадобляться у подорожі та навіть вдома.

Офлайн карти

Використовувати: для навігації без підключення до інтернету

З цією функцією можна обходитися без хитрощів із зумом потрібних ділянок і збереженням їх в кеш. Треба всього лише відкрити ліве меню (кнопка-сендвіч в рядку пошук), вибирати «Офлайн карти». У вкладці побачите всі свої збережені карти та опцію «Інша карта». Якщо натиснути на неї, то можна вибирати потрібну ділянку і зберегти її в телефон. Тепер ви маєте доступ до навігації навіть у глухому селі.

Час відправлення

Використовувати: для розрахунку часу на дорогу до вокзалу/аеропорту

Перебуваючи в незнайомому місті, тепер можна швидко зорієнтуватися за кількістю часу на дорогу. Корисно, якщо ви хочете знати, у скільки потрібно відправитися в аеропорт або скільки хвилин знадобиться на пересадку. Введіть маршрут в карти, вибирайте іконку громадського транспорту. Під нею з’явиться рядок «Відправлення в…». Тут можна вказати час і побачити, який транспорт за який час доставить вас до пункту призначення. У «Параметрах» можна уточнювати тип транспорту та пріоритети, на кшталт, «менше ходьби/пересадок». При побудові маршруту з прив’язкою до часу враховується завантаження доріг на цей час дня, а значить, пробки та трафік теж враховані.

Місцевий транспорт

Використовувати: для планування маршрутів по місту

Ту ж функцію можна використовувати для планування переміщень по місту. Додаток покаже всі необхідні маршрути та пересадки. Майте на увазі, що це добре працює в містах, наприклад, Європи, і не дуже справно працює в країнах, де громадський транспорт не дотримується розкладу.

Near

Використовувати: при заселенні та пошуку продуктових крамниць в окрузі

Гугл добре працює з командою near (поблизу). Якщо ви знаходитеся в незнайомому районі та терміново шукаєте кав’ярню або продуктовий магазин, введіть, наприклад, «coffee shop near Alexanderplatz», і на карті будуть зображені всі найближчі заклади.

Share Directions

Використовувати: щоб пояснити другу, де знаходиться ваш хостел

Якщо ви заселились першим і тепер намагаєтеся пояснити другу, як добратися до вашого житла, побудуйте маршрут до будинку від потрібної точки (зупинка, станція метро, ​​аеропорт), натисніть на меню в правому верхньому куті екрану і виберіть «Поділитися маршрутом». Посилання на карту з маршрутом вирушить будь-яким месенджером.

Забронювати таксі

Використовувати: щоб дістатися до місць, про які поняття не маєте

Прямо з гугл-мапи можна викликати таксі. Сервіс підтримує інтеграцію з Uber, Lyft, багатьма місцевими службами. Прямо в додатку видно пропозиції за ціною, дані про оплату автоматично підтягнуться з твого облікового запису в додатку, скажімо, Uber’a. Іноді буває, що замовлення таксі таким чином дешевше ніж бронювання через фірмовий додаток.

Custom Map

Використовувати: для коротких візитів і маршрутів по місту

Якщо у вас дуже мало часу в місті, кастомізування карти допоможе встигнути все. Складіть заздалегідь маршрут з обов’язкових місць, а потім по ньому орієнтуйтеся на місці. Ця функція працює тільки з десктопної версії. Карту можна розшарити друзям і влаштовувати квести по містах.

Навігація в будівлях

Використовувати: коли намагаєтеся не заблукати в аеропорту

Нова функція карт, яка доступна поки не скрізь. На карту нанесено план особливо великих і складних будівель (наприклад, аеропорт Шарль-де-Голль). Зручно, якщо ви намагаєтеся знайти свій гейт або вихід з хитромудрого молла. Перевірте, може, ваш наступний аеропорт вже там є.

Навігація для автомобілістів

Використовувати: для комфортних подорожей на авто

Всі вже в курсі, що гугл карти будують цілком зручні та детальні маршрути для автомобілів. Крім того, вони навчилися враховувати завантаження дороги. У правому верхньому меню можна дати системі вказівки вести тебе повз платних доріг або автострад. У маршрут по місту можна додати зупинки, скажімо, за кавою. Це робиться за допомогою правого верхнього меню, опція «Додати зупинку».

І приємна новина для всіх власників андроїдів. У тестових 25 містах тепер доступний і огляд паркувань. Карти покажуть, де з паркуванням не дуже, а також можуть нагадати, де ви залишили машину. Для iOS ця функція зараз недоступна.

Бонус — чим можна насолоджуватися з дому

Local Guide

Використовувати: допоможи іншим, щоб заробити більше простору на Goоgle Drive

Сервіс покликаний допомагати мандрівникам орієнтуватися в кафе і визначних пам’ятках в новому місті. Ви можете стати місцевим експертом і оновлювати карти у своїй місцевості. Гугл дякує за це запрошеннями на свої заходи та додатковим дисковим простором.

Хронологія

Використовувати: поностальгувати та/або злякатися

Якщо вас ще не наздогнала інтернет-параноя, можете ризикнути та подивитися всю хронологію своїх подорожей. Без жартів, гугл пам’ятає все: і ту квартиру на задвірках Варшави, і кола, які ви нарізали в пошуках вокзалу в Празі. Видно хронологію тільки тобі, але є налаштування поділитися з друзями.

Google Карти — Подорожі

Використовувати: щоб розслабитися

Нещодавно запущений сервіс налічує 23 локації. Це світові пам’ятки, сфотографовані в 360 °. По них можна віртуально поблукати та розглянути місця, до яких самі, можливо, не скоро дістанетеся: Анкгор-Ват, Фудзіяма та Великий Бар’єрний риф чекають тебе тут.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google