15 маленьких секретів iOS 9

Ми почали оновлювати свої «яблучні» смартфони та планшети до «дев’ятки», — і ще не випробували всі нові опції iOS. Але ентузіасти, котрі не полінувалися це зробити, знайшли 15 прихованих параметрів та можливостей в iOS 9.

Вимкнення пропозицій від Siri


Siri досить часто «трапляє в молоко» зі своїми запропонованими варіантами того, що ви шукаєте. Аби не виникала плутанина, радимо перейти в «Налаштування» >> «Загальні» >> «Пошук Spotlight» >> «Пропозиції Siri» — та вимкнути їх.

Активація енергозбереження вручну

Не варто чекати, допоки заряд батареї не впаде нижче 20% (як це за замовчанням налаштовано в новій iOS). Увімкнути режим енергозбереження можна вручну: перейдіть у «Параметри» >> «Акумулятор» >> «Режим низького заряду».

Пошук тих закладів, де працює система Apple Pay

В першу чергу, стане у нагоді тим, хто перебуває за кордоном, де вже почала працювати нова платіжна система від Apple — там на карті з’являється позначка біля місць, де приймають оплату через Apple Pay.

Стрімінг високоякісної музики в Apple Music для мережі 3G / LTE

Якщо вам подобається високоякісний звук радіостанцій та підбірок сервісу Apple Music, ви напевно захочете користуватися ним не лише в мережі покриття Wi-Fi. Для того, аби слухати музику також в мережі 3G чи LTE, перейдіть до «Параметри» >> «Музика» >> «Вища якість через стільник» (в такому випадку потрібна швидкість не менше 256 Кбіт/с).

iCloud Drive на головному екрані

За умовчанням iCloud Drive не є стоковим додатком для iOS 9, але його можна помістити на головний екран. Для цього перейдіть до «Параметри >> iCloud >> iCloud Drive» та увімкнути «На Початковому екрані».

Нагадування від Siri про те, що ви шукаєте

Тепер, аби нагадати собі у майбутньому про важливу статтю чи посилання, достатньо попросити Siri “remind me about …” и зазначити (англійською, але можна і російською, якщо користуєтесь російськомовним варіантом), що саме має нагадати вам голосовий помічник.

Обираємо одразу декілька фото

Більше не треба обирати окремі фото і видаляти їх — достатньо обрати вгорі «Вибрати» і протягти пальцем по екрану по діагоналі над фотознімками, які ви хочете видалити.

Збільшення відео

В iOS відео під час перегляду можна збільшувати аналогічно до фотографій — просто розвівши пальці по екрану.

Як приховати пікантні фото

Аби приховати фото, які не мають бачити усі, якщо їм випадково потрапить до рук ваш телефон, достатньо натиснути на кнопку «Поділитись» і потім обрати »Приховати».

Допомога для повільного Wi-Fi

Якщо у вас вкрай повільна Wi-Fi-мережа, можна перемкнутися на LTE (за умови доступності такої мережі) «Налаштування» >> «Стільникова мережа» >> Wi-Fi Assist.

Коригування швидкості відео в форматі HD

Для покращення якості записуваного відео можна перемкнути частоту кадрів з 30 FPS на 60 FPS HD. Перейдіть до «Налаштування» >> «Камера і фото» >> «Запис відео» >> 1080p HD 60 FPS — і активуйте цю опцію.

Пошук світлин за допомогою Siri

Не подобається гортати нескінченні архіви фотографій? Попросіть Siri показати вам світлини, створені в певну дату чи в конкретному місці.

«Режим мовчання» для Siri

Інколи потрібно, аби Siri не відгукувалася на будь-які рухи та звуки (наприклад, під час перегляду фільмів). Можна вимкнути Siri і перейти в тихий режим так: «Налаштування» >> «Загальні» >> Siri >> «Голосовий відгук» >> «Керувати вимикачем дзвінка».

Громадський транспорт та маршрути в мегаполісах

Не в усіх, але в деяких містах світу можна побачити маршрути громадського транспорту просто на вбудованих картах від Apple — у Балтіморі, Чікаго, Берліні, Лондоні, Нью-Йорку, Філадельфії, Сан-Франциско, Торонто та низці інших міст.

Відображення результатів пошуку Spotlight для додатків

Не всім додаткам потрібен пошук на телефоні через Spotlight. Щоб відімкнути пошук Spotlight для конкретних додатків, перейдіть до «Налаштування» >> «Загальні» >> Spotlight Search — та приберіть активовані позначки навпроти тих додатків, для яких вам не потрібна підтримка пошуку.

За матеріалами: CulfOfMac

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік