Інфографіка: Куди українські інтернет-підприємці можуть поїхати без віз

Час безвізових подорожей

Наближається літо — час не лише для відпустки, але й для освітніх та ділових поїздок за кордон: стажування, вивчення іноземного досвіду, пошук інвесторів та партнерів для спільних ділових проектів і створення стартапів. До яких країн краще прямувати, щоби обійтись без відкриття візи?

Загалом нині 46 країн не вимагають віз від громадян України — достатньо лишень закордонного паспорта. Але найчастіше українці все ж їздять до країн із візовим режимом: лідерство належить Польщі — там за минулий рік побувало понад 7 млн наших співвітчизників.

Хто найчастіше відмовляє у візі

Далеко не всі країни Шенгенської зони (і не лише її) ставляться прихильно до наших співвітчизників. За статистикою, найбільше відмов у наданні візи для в’їзду українцям висувають Бельгія (9,5% поданих заяв), Німеччина (4,9%), Швеція (4,6%), Швейцарія (4,6%) та Фінляндія (4,5%). 

А от найбільше віз Українцям видали поляки, угорці, іспанці та греки. Решта деталей — на інфографіці:

<img src="https://www.imena.ua/blog/wp-content/uploads/2015/05/vizu2015.jpg" width="1800" height="3000" title="Куди можна помандрувати без візи" alt="Куди можна помандрувати без візи" class="so-widget-image" style="max-width:100%; height:auto; width:100%; display:block"/>

Читайте также:

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Автоматизація готелів: як може працювати туристична галузь в майбутньому

GeoGuessr — гра, яка захопила мандрівників зі всього світу в період пандемії

5 технологічних інновацій туристичної сфери на Близькому Сході, народжених внаслідок пандемії