Цікаво про смачне — 11 подкастів про те, що і як ми їмо

Якщо вам завжди цікаво, з яких інгредієнтів складається той чи інший продукт харчування, хто готував цю страву і взагалі — вам подобається дізнаватися нові факти про їжу, тоді наша сьогоднішня підбірка подкастів саме для вас.

The Kitchen Cabinet

Британський канал подкастів, в якому розповідають безліч цікавих фактів про страви, дізнавшись про які, ви можете змінити своє ставлення до тих чи інших продуктів. Окрім того, експерти з кулінарного мистецтва відповідають на запитання аудиторії, тому випуски будуть дуже пізнавальними. Не забуваємо і про практику розуміння англійської мови.

Gastropod

Для тих, хто полюбляє не тільки їжу, але й історію та науку. Кожен випуск розповідає про історичні аспекти появи гастрономічних звичок населення, тому прослуховування епізодів можна порівняти із читанням енциклопедії. Канал оновлюється 2 рази на місяць, зате кожен випуск триває мінімум 40 хв.

The Feast

Ще один історично-гастрономічний канал, що пропонує подорожувати в часі й вивчати характерні для різних епох страви. Можна долучитися до обіду середньовічних монахів або випити бокал мартіні з Уінстоном Черчиллєм. Слухачі подкасту можуть запропонувати тему для обговорення, надіславши електронного листа авторам на thefeast@thefeastpodcast.org.

Special Sauce

Слухачі ніби підслуховують розмови про їжу та життя, які ведуть між собою автор каналу Ед Левін (Ed Levine) та його відомі гості з індустрії кулінарного мистецтва і не тільки. В невимушених діалогах вони говорять про улюблені рецепти, страви тощо.

Food Non-Fiction

Кожного тижня новий епізод розповідає неймовірні, але цілком реальні підтверджені факти про конкретну обрану тему. Подорожі в історію страв, окремих інгредієнтів та кулінарних традицій допоможуть значно розширити кругозір і дізнатись більше навіть про звичайне щоденне меню.

Good Food

Подкаст, на відміну від згаданих вище, розповідає не тільки про минуле, але і про сьогодення кулінарії. Різноманітні новини, соціальні тренди і навіть політичні події в цьому подкасті розглядаються через призму змін у продуктах харчування. Говорять спеціалісти: кулінари, фермери, підприємці та журналісти, що працюють з цією тематикою.

Food Programme

Якщо ви з тих людей, які цікавляться не лише смаком, але і складом їжі, вам сподобається канал від BBC Radio 4. Щотижня у випусках розповідають про продукти, які ми споживаємо, з різних аспектів: про їх користь, походження, особливості поєднання з іншими стравами тощо. Мабуть, базовий канал із знаннями для тих, хто бажає харчуватися свідомо.

Bite

512

Кожен випуск цього подкасту містить багато корисної інформації про те, як в сучасному світі їжа потрапляє з лану до столу споживача. Знову ж таки, розповідають про все це обізнані фермери, науковці, кулінари та шеф-повари, які беруть участь в записі випусків. Канал оновлюється 2 рази на тиждень, у випусках також оговорюють цікаві новини галузі.

Smart Kitchen Show

Сучасні технології, звичайно, дісталися й кухні, а в цьому аудіошоу як раз і йдеться про те, як змінюється наш підхід до приготування їжі в нових умовах. Можна дізнатися, як виглядають заново винайдені кухні, що потрібно знати про готування їжі в технологічних умовах тощо.

The Actor’s Diet

Подкаст веде акторка Лінн Чен (Lynn Chen) і в кожному епізоді вона спілкується з колегами по своєму творчому ремеслу, які розповідають власні історії про улюблені страви, секрети приготуванні їжі, дієти та способи поєднувати кулінарні захоплення із повсякденною роботою.

Earth Eats: Real Food, Green Living

Щотижневий канал про те, як жити і харчуватися в гармонії з природою. Напрочуд популярна сьогодні тема органічних товарів обговорюється у даних випусках. В них також можна почути просто корисну інформацію про те, як підвищити загальний рівень якості продуктів у вашому раціоні.

На основі матеріалів Player.fm

Читайте также:

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Висока кухня зі смаком науки або як тарілка перетворює подачу страв у шоу

11 Wellness-гаджетів, які можуть зробити ваше життя кращим