Adobe представила прозору AR-вітрину Project Glasswing. Відео

Adobe представила прототип прозорого дисплея з підтримкою змішаної реальності Project Glasswing, що дозволяє працювати з фізичними об’єктами за допомогою графічних редакторів без додаткових інструментів.

Project Glasswing дозволяє накладати на реальні об’єкти контент і ефекти, створені в програмах Photoshop, After Effects або Premiere Pro. Компанія вважає, що її дисплей підійде для ритейлерів, торгових автоматів і музеїв. Наприклад, взуттєвий магазин може зробити вітрину з додатковою інформацією у вигляді тексту, графіки або відео.

Розробники працювали над Project Glasswing протягом року. На матеріали пішло «кілька тисяч» доларів, причому найбільше грошей було потрібно на «розумне» скло і контролер вартістю $4000. У компанії відзначили, що при серійному виробництві збірка такого дисплея буде коштувати значно менше.

Adobe підкреслює, що вона не хотіла б займатися бізнесом з виробництва дисплеїв. Project Glasswing – дослідницький проект, який покликаний показати виробникам дисплеїв перспективність технології змішаної реальності. Компанія планує залучити до розвитку проекту сторонніх партнерів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Adobe

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Зоопарк без тварин – лише початок. Чому на нас чекає революція голограм

Від Sensorama до Vision Pro: коротка історія VR та AR

AR, VR, MR, XR: що це за реальності та чим вони відрізняються?