Нова гарнітура змішаної реальності у вигляді сонцезахисних окулярів

Китайська компанія nreal залучила $15 млн в раунді A і представила свою першу гарнітуру змішаної реальності nreal light, яка виглядає як сонцезахисні окуляри.

Окуляри nreal light важать лише 85 грамів — трохи більше звичайних окулярів, це набагато легше, ніж гарнітури HoloLens від Microsoft або Magic Leap. На відміну від конкурентів, компанія використовує менше камер і датчиків, не жертвуючи при цьому якістю зображення, запевнив засновник і гендиректор nreal Сюй Чи (Xu Chi) в розмові з VentureBeat.

Компанія стверджує, що окуляри забезпечують реалістичну взаємодію між цифровими аватарами й реальним світом за допомогою алгоритму одночасної локалізації та картографії (SLAM), які дозволяють будувати карту оточення і взаємодіяти віртуальним об’єктам з реальними, використовуючи мінімальні обчислювальні потужності. Для передачі зображення nreal light досить двох вбудованих камер.

Поле зору nreal light — 52 градуси, заявлена роздільна здатність дисплея – 1080p. Компанія обіцяє тривимірну графіку з низьким показником затримки. Пристрій також оснащений двома динаміками та двома мікрофонами для голосового управління віртуальним середовищем.

За роботу окулярів відповідає зовнішній блок, який працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 845. Пристрій підключається до блоку за допомогою кабелю USB-C, який виходить з дужки. Чи зазначив, що окуляри можна підключати й до іншого сумісного пристрою – комп’ютерів і смартфонів. За його словами, компанія націлена на споживчий ринок і зараз веде переговори з різними виробниками та постачальниками контенту.

Компанія планує почати масове виробництво nreal light в другому або третьому кварталі. Чи поки не визначився з ціною пристрою, але каже, що окуляри будуть коштувати близько $1000. Для порівняння, HoloLens коштує $3000, а Magic Leap — $2300.

Сюй Чи — колишній інженер Magic Leap, він заснував nreal у 2017 році. Першими інвесторами компанії стали фонд Shunwei Capital засновника Xiaomi Лея Цзюня, підрозділ Baidu – iQiyi, який розвиває відеонапрямок, інвестфірма China Growth Capital і інші.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Cision

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію