Організатори українського Comic Con запланували новий фестиваль на 31 жовтня

Організатори першого українського фестивалю косплею, гейм-культури та коміксів Kyiv Comic Con оголосили плани провести другий захід восени.

Фестиваль відбудеться 31 жовтня — 1 листопада (субота і неділя) цього року і буде складатися з двох рівнозначних блоків: Gaming Day и Horror Night. Це означає, що захід буде присвячено інтерактивним розвагам і жахам усіх видів:

«—Ми перетворимо локацію на живе фантастичне місто, що поєднуватиме в собі містику та історії з різних похмурих всесвітів і сеттінгів. У певному сенсі це антипод Комік Кону, який був присвячений героям. Тепер настав час дати волю злим силам!

Назва фестивалю — Necronomicon (Некрономікон). Вона відображає наше прагнення відтворити естетику і атмосферу творів Лавкрафта. А ще нам подобаються “кони” і страшенно приїлися всілякі “фести” і “паті”.

Програма заходу ще формується, але ми вже можемо оголосити такі пункти:

  • Стенди, присвячені улюбленим серіалам, фільмам, аніме, іграм та літературі, близьким до жахів та dark fantasy. Стенди не просто демонстраційні, а інтерактивні.
  • Відео-ігри – набагато більше, ніж на Комік Коні. ПК, Xbox, PS4, мобільні девайси, ретро-ігри. Можливо навіть LAN-party.
  • Величезна кількість квестів і загадок: детективні історії, головоломки, квест-руми, пошуки артефактів і багато-багато іншого. Ми хочемо пропагувати рол-плей і рольові ігри живої дії. Тому докладемо всіх зусиль, аби на фестивалі ви відчули себе в іншому світі, наповненому загадками і незвичайними історіями.
  • Настільні ігри (в півтора-два рази більше, ніж на Комік Коні), в тому числі турніри з настолок (чого не було на попередньому фестивалі).
  • Конкурси костюмів. Номінації будуть відповідні: наприклад, найкращий монстр або “undead hero” — косплей вашого улюбленого персонажа, який повернувся з мертвих.
  • Інсталяції на теми жахів, експозиції, сценки, арт-об’єкти.
  • Покази кіно, ретроспектива класики жахів, переосмислення класики.
  • Антуражний маркет і фудкорти».

Місце проведення та основні формати і гостей заходу обіцяють оголосити згодом. Перший фестиваль пройшов на початку червня 2015 року.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023