Дивні справи за лаштунками — як створювали демогоргонів Stranger Things

Для стримінгової платформи Netflix шоу Stranger Things про дивні речі, що відбуваються навколо чотирьох школярів, стало справжньою знахідкою. Минулого року прем’єра перевершила найсміливіші сподівання по залученню аудиторії, а цього року другий сезон переміг за популярністю усі інші власні проекти Netflix.

В другому сезоні не з’являються страховиська демогоргони, але і герої, і глядачі пам’ятають про них. Напередодні релізу продовження в мережі поширилося відео про те, які ж технології задіяні у створенні демогоргонів. Виявляється, це не повністю намальовані у дизайнерській програмі фігури — в знімальному процесі брав участь живий актор, який щоразу витрачав не менше з0 хвилин, щоб одягнути страхітливі обладунки. Цікавий факт: в голову монстра вбудовані 26 окремих моторів, а спеціальне ПЗ відповідає за різноманітність рухів. Також можна дізнатися історію кінематографічних демогоргонів:

Хоча сама платформа не поширює статистичні дані, сторонній аналітичний сервіс Nielsen підрахував, що тільки у США в перший вікенд після виходу Stranger Things 2 першу серію переглянули 15,8 млн глядачів. Знайшлися і ті, хто переглянув одразу всі 9 серій першого ж дня: серед американської аудиторії таких аж 326 тис. Важко повірити, що минулого року експерти галузі серйозно обговорювали, чи переживе Netflix 2016-й рік. Читайте також:

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

7 трендів в UX- та UI-дизайні у 2024 році

Інструмент на базі ШІ який допоможе втілити будь-які дизайнерські фантазії