У Вінниці розпочав роботу електронний моніторинг міського бюджету

Картографічний сервіс Вінницької мерії, представлений ще 2011 року за участю Міжнародного фонду «Відродження», отримав додаткову опцію. При натисканні на піктограму у лівому нижньому куті на інтерактивній карті можна переглянути основні напрямки бюджетних витрат за районами та об’єктами у місті.

Сервіс «Мапа коштів вінницької громади» зараз проходить етап тестування. Проект спрямований на збільшення прозорості використання публічних коштів Вінницької міської громади. Тут вінничани можуть дізнатися про витрати з міського бюджету на муніципальні підприємства і заклади, на різноманітні міські культурні і спортивні заходи тощо. Наразі триває вдосконалення роботи цього сервісу, участь у цьому можуть взяти всі бажаючі, надіславши свої пропозиції на електронну скриньку.

Окрім локальних ініціатив, електронний моніторинг бюджету здійснюється відтепер і на державному рівні. Нагадаємо, днями уряд України представив онлайн-проект, котрий дозволить громадянам стежити за напрямками та обсягами бюджетних витрат в державі.

Джерело: «Моя Вінниця» | Фото: Alexander Melnik

 

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023