4G в Україні з’явиться у 2017-му, ліцензії отримають 4-5 операторів

Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) звернулась до міжнародних компаній для розробки «дорожньої карти» впровадження мобільного зв’язку четвертого покоління в Україні.

Для LTE (4G) в країні є 5 основних діапазонів частот: 800 МГц, 900 МГц, 1800 МГц, 2300 МГц, 2500 МГц. Керівництво НКРЗІ планує здійснити аналіз частот, в яких можуть працювати комерційні оператори, встановити, чи потрібно проводити конверсію частот. За словами голови НКРЗІ Олександра Животовського, за результатами перемовин сформовано портфель із трьох пропозицій від британських компаній з описом необхідних робіт та пропонованою вартістю.

4G в Україні з'явиться у 2017-му, ліцензії отримають 4-5 операторів

Зараз проекти перебувають на вивченні та оцінці собівартності ліцензій для комерційної передачі операторам в рамках тендеру. Очікується, що новий стандарт бездротового зв’язку зацікавить 4-5 операторів на українському ринку. Попередні консультації завершаться до 2016 року, далі постанова Кабміну чи указ президента оформить порядок впровадження 4G в Україні. Потім рік піде на дослідження та рефармінг. В 2017 році НКРЗІ очікує проведення тендеру між операторами.

Нагадаємо, 2015 року було проведено тендер між трьома національними операторами на отримання частот мобільного зв’язку третього покоління.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023