6 винаходів біохакерів, які можуть змінити майбутнє

Відчайдух Річ Лі, голова компанії Cyborgasmics провів експеримент над собою, згодившись на операцію по встановленню на гомілку трубок з пенополімеру. Такий матеріал витримує велике навантаження та потужний удар по нозі. Але незабаром трубки довелося зняти через те, що шви на нозі стали опухати, а отже, трубки не прижилися.

Журналісти видання Wired знайшли біохакерів, які модифікують своє тіло на генетичному рівні бажаючи стати людиною з надможливостями.

Пристрій, який приносить задоволення

Наш знайомий Лі виготовив пристрій під назвою Lovetron 9000. Це своєрідний вібратор, який імплантують чоловікові нижче живота в лобок для того, щоб отримувати більше задоволення в ліжку. Цей пристрій можна активувати магнітом. Пульсація такого пристрою має бути приємною і для партнерші. Lovetron 9000 може вібрувати в такт музиці.

Відчувати «сердцебиття» Землі

Інша жінка-біохакер та художниця Мун Рібас відчуває коливання землі. А все завдяки датчику всередині жінки, який синхронізується із сейсмічними даними через спеціальний додаток. Рібас — творча та мрійлива людина. Вона сподівається, що в майбутньому, відпочиваючи в барі, люди знайомлячись один з одним, перш за все, будуть запитувати про відчуття всередині, які ті відчувають завдяки сейсмічному датчику.

Виготовлення ліків вдома

МіхаельЛауфер — людина, яка вміє виготовляти ліки власноруч. Серед його ліків можна відмітити дешевший аналог адреналіну, який можна вколоти при потребі. Міхаель в 2017 році зміг зібрати хімічний реактор Apothecary Microlab у себе в гаражі. Він написав статтю, де ретельно описав метод виготовлення препаратів вдома власноруч.

Змінити ДНК для виправлення генетичних вад

Джосія Зайнер — біологічний хакер, який зміг виготовити молекулу ДНК, за допомогою якої можна імплантувати гени будь-якого живої істоти в організм людини. Свій експеримент він уже провів на собі, змінивши власну ДНК. За допомогою CRISP він змінив алгоритм росту м’язів. Досі побічних реакцій виявлено не було.Це великий прорив в генетиці. В перспективі завдяки таким біологічним змінам можна буде лікувати генетичні захворювання.

Відслідковування біологічних показників по руці

Тім Кеннон вже 5 років живе з біометричним сенсором Circadia в руці. В 2013 році він імплантував такий сенсор в руку, відтоді ніяких ускладнень не спостерігалося. Пристрій відстежує його температуру, пульс та інші біологічні дані та відправляє через Bluetooth своєму лікарю на планшет. Тім хоче удосконалити свій винахід та налаштувати його на перевірку кількості глюкози та кисню в крові.

Собаки, що світяться в темноті

Любитель собак Девід Іші має намір генетично модифікувати та розвести породу собак, що світяться у темноті. Експеримент він проводить на власному мастифі, додаючи в сперму свого домашнього улюбленця штучно змінені гени, які викликають світіння собаки. Така своєрідна зміна собачого гену може вирішити проблеми зі здоров’ям, якими страждають собаки чистокровної породи.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Штучний зір — наступний крок у розвитку мозкових імплантів

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Штучниій інтелект допоміг людям з деменцією візуалізувати спогади з дитинства