Український науковий стартап Petiole увійшов до ТОП-20 світу за версією Startup Open

Український сервіс Petiole, який дозволяє відслідковувати розвиток рослин, був визнаний впливовим американським телеканалом CNBC одним із 20 найкращих стартапів світу за підсумками 2015 року.

Американський телеканал CNBC склав список 20 найгарячіших стартапів з 800, що були відібрані для конкурсу Startup Open у США. Українці Андрій Селезнов і Марина Кузьменко створили Petiole ще 2 роки тому. З 2013 року цей мобільний додаток допомагає біологам вимірювати площу листків у рослин, а також аналізувати дані за допомогою «хмарної» платформи. На основі зібраних даних додаток надає рекомендації та складає оцінку ефективності догляду за рослиною. Він контролює динаміку її росту, допомагаючи зрозуміти, як рослина реагує на погоду та стимулятори росту.

Першими, хто використав Petiole, були вчені-екологи. Після цього засновники стартапу поспілкувалися з аграріями та зрозуміли, що їм також буде корисна інновація. Загалом український стартап допоміг реалізувати три наукових проекти та виміряти близько 2,5 тис листків різних рослин. Час вимірювання площі листка рослин менший за 1 с, а цифрові технології дозволяють проводити обчислення та аналіз протягом стислого періоду часу.

Нагадаємо, раніше понад 10 українських проектів стали учасниками міжнародного самміту в Дубліні, де зацікавили інвесторів та журналістів своїми розробками.

Джерело: «Платформа»

Читайте также:

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції