Puma слідом за Nike — ще одні кросівки з автоматичною шнурівкою

Puma анонсувала кросівки Fi, які шнуруються самі. В середині січня схожу модель для баскетболістів показала Nike.

Puma працювала над ними три роки. Кросівки призначені для щоденного використання і для тренувань, вони будуть коштувати $ 330 за пару і вийдуть в продаж навесні 2020 року.

У кожен кросівок вбудовані сині світлодіоди, які спалахують при шнурівці і показують рівень заряду. Заряджати кросівки можна за допомогою бездротової док-станції, одного заряду тривалістю 90-120 хвилин повинно вистачити на тиждень. Ще можна витягти акумулятор і заряджати його в спеціальному кейсі.

У верхній частині кросівок знаходиться мотор, який приводить в рух шнурки. Щоб кросівки затягнулися, потрібно провести пальцем вгору по модулю в центрі кросівка, і він буде затягуватися, поки не визначить достатній ступінь натягу тканини. Кросівки також можна відрегулювати вручну: натискаючи на верх і низ модуля.

Акумулятор знаходиться в водонепроникному відсіку під п’ятою – його прикриває м’яка устілка.

Кросівками можна управляти через додатки для iPhone й Apple Watch: в них видно рівень заряду взуття і з їх допомогою теж можна регулювати шнурівку. За даними Puma, кожен кросівок важить 428 грамів.

Fi – не перша спроба створити кросівки Puma з автоматичною шнурівкою, у 2015 році компанія показала прототип Puma Autodisc.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Engadget