Штучний інтелект почав розпізнавати програмістів по стилю написання коду

Код, написаний програмістом – це як текст написаний будь-якою людиною. Він унікальний. Стильометрія — аналіз лінгвістичного стилю може з точністю до 1% вказати на автора на основі вже написаного ним тексту. Так само і в програмуванні. У кожного коду є свій «почерк» господаря.

Вчені Рейчал Гріндстат (Rachiel Greenstat) і Айлін Каліскан (Aylin Caliskan) з Університету Дрекселя і Вашингтона на основі цього розробили штучний інтелект, який розпізнає «почерк» програмістів. Нейромережа представили на конференції розробників DefCon.

Принцип розпізнавання заснований на аналізі коду прикладів робіт програмістів. Притому достатньо всього кілька рядків. В ході тестування було проаналізовано близько 600 учасників та їх робіт. Штучний інтелект зміг визначити 84% програмістів. Розробники розповідають, що легше визначити програміста з досвідом, так як таким спеціалістам вже не властива зміна стилю написання кода.

Нейромережа викликала досить бурхливі дискусії. Фахівці з кібербезпеки вважають, що дана розробка допоможе в розшуку хакерів і авторів вірусів. До того ж, штучний інтелект допоможе знайти плагіат. З іншого боку, робота алгоритму може спричинити за собою і негативні наслідки, так як повне деанонімування програмістів, особливо тих, чиї роботи можна знайти у відкритому доступі. Це в свою чергу дасть можливість стежити за розробниками, їх місцем роботи та переміщенням.

Автори проекту планують удосконалити розробку та збільшити точність розпізнавання до 95%. Тим більше, що їх робота фінансується і підтримується Дослідницькою лабораторією армії США.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Nvidia представила новий надпотужний чіп для штучного інтелекту

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові