Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google

Відтоді як компанія Google запустила Bard минулого року, люди в усьому світі стали використовувати його для співпраці зі штучним інтелектом абсолютно по-новому — для підготовки до співбесід на роботу, написання коду, обговорення нових бізнес-ідей або, з недавна для створення захопливих зображень.

Зараз можна спілкуватися з Gemini (в минулому Bard) за допомогою моделі Pro 1.0 більш ніж 40 мовами та більш ніж у 230 країнах і територіях, включно з Україною. А тепер стало доступно дві нові можливості — Gemini Advanced і застосунок для мобільних пристроїв — які допоможуть легко співпрацювати з найкращим зі штучних інтелектів від Google.

Gemini Advanced

Вчора компанія Google запустила Gemini Advanced — новий досвід, який дає доступ до Ultra 1.0 – найбільшої та найпотужнішої сучасної ШІ-моделі. У сліпих оцінках сторонніми оцінювачами Gemini Advanced із Ultra 1.0 тепер являється найбажанішим чат-ботом порівняно з провідними альтернативами.

З моделлю Ultra 1.0 Gemini Advanced набагато краще справляється з дуже складними завданнями, такими як кодування, логічне мислення, дотримання детальних інструкцій і співпраця над творчими проєктами. Gemini Advanced дозволяє не тільки вести довші та докладніші розмови; він також краще розуміє контекст попередніх підказок. Наприклад:

  • Gemini Advanced може стати особистим репетитором — створюючи покрокові інструкції, зразки тестів або двосторонні дискусії, адаптовані до вашого стилю навчання.
  • Він може допомогти із більш просунутими сценаріями кодування, слугуючи джерелом ідей і допомагаючи оцінити різні підходи до кодування.
  • Він може допомогти творцям цифрового контенту перейти від ідеї до створення, генеруючи новий контент, аналізуючи останні тенденції та проводячи мозковий штурм для пошуку кращих способів збільшення аудиторії.

Перша версія Gemini Advanced відображає поточний прогрес у міркуванні штучного інтелекту та буде продовжувати вдосконалюватися. Оскільки компанія Google додає нові ексклюзивні функції, користувачі Gemini Advanced отримають доступ до розширених мультимодальних можливостей, більшої кількості інтерактивних функцій кодування, можливостей глибшого аналізу даних тощо.

Відсьогодні Gemini Advanced доступний у більш ніж 150 країнах і територіях (зокрема і в Україні) англійською мовою; з часом він стане доступний і іншими мовами. Він доступний в межах нового тарифного преміум-плану Google One AI, починаючи з безплатної двомісячної пробної версії, а потім – 909,99 грн на місяць. Цей план пропонує найкраще від Google AI, а також усі переваги наявного плану Google One Premium, наприклад 2 ТБ пам’яті. Крім того, передплатники AI Premium незабаром зможуть використовувати Gemini в Gmail, Документах, Презентаціях, Таблицях тощо (раніше відомий як Duet AI).

Компанія Google у своєму релізі стверджує, що дотримується сміливого та відповідального підходу до впровадження цієї технології у світ. Для мінімізації ризиків, таких як небезпечний контент або упередженість, вони вбудували засоби безпеки в свої продукти відповідно до Принципів ШІ. Перш ніж запускати Gemini Advanced, компанія провела всебічні перевірки на довіру та безпеку, включно з зовнішньою “червоною командою” (red-teaming). Вони також удосконалили базову модель за допомогою тонкого налаштування та навчання з підкріпленням, орієнтуючись на відгуки користувачів. Більш детальну інформацію можна знайти в оновленому технічному звіті Gemini.

Gemini на телефоні

Також став доступний зручний доступ до Gemini на телефоні з новими застосунками на Android та Google на iOS.

За допомогою Gemini на телефоні можна друкувати, говорити або додавати зображення для різноманітної допомоги в дорозі. Наприклад, сфотографувати спущене колесо й отримати інструкції щодо ремонту, створити індивідуальне зображення для запрошення на вечерю або попросити допомогти написати складне текстове повідомлення.

Android

На Android Gemini — це новий вид помічника, який використовує генеративний штучний інтелект, щоб співпрацювати з вами та допомагати вам виконувати завдання.
Завантаживши застосунок Gemini або підключившись через Google Асистент, можна отримати доступ до нього з програми або в будь-якому іншому місці, де зазвичай активується Google Асистент: натиснувши кнопку живлення, або провівши пальцем по кутку на певних телефонах, або сказавши «Hey Google». Це відкриє нове накладене вікно, яке забезпечує легкий доступ до Gemini, а також контекстну допомогу прямо на вашому екрані. Завдяки цьому ви можете, наприклад, створити підпис до фотографії, яку щойно зробили, або поставити запитання до статті, яку читаєте. Багато функцій голосового помічника Google Асистент будуть доступні через застосунок Gemini, зокрема встановлення таймерів, здійснення дзвінків і керування пристроями розумного дому. Компанія планує додати ще більше функцій у майбутньому.

iOS

На iOS доступ до Gemini з’явиться у застосунку Google найближчими тижнями. Щоб використовувати додаток треба просто торкнутися перемикача Gemini та почати спілкуватися з ним, створювати індивідуальні зображення, отримувати допомогу з написання публікацій у соціальних мережах і навіть планувати романтичний вечір — усе це безпосередньо в застосунку Google.

Gemini поступово з’явиться на телефонах Android та iOS у США англійською мовою, а повністю доступним він стане протягом найближчих тижнів. Починаючи з наступного тижня, можна буде отримати доступ до нього в більшій кількості регіонів англійською, японською та корейською мовами, а інші країни та мови будуть додані незабаром.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: GoogleBlog

#  #  #

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI