Google представила свою відповідь GPT-4 – мовну модель Gemini

Сьогодні компанія Google оголосила про запуск Gemini – найбільш потужної моделі від Google з високорозвиненими можливостями мультимодального мислення. Створена для забезпечення гнучкості, Gemini оптимізована для трьох різних варіантів – Ultra, Pro та Nano – тому вона може працювати будь-де — від центрів обробки даних до мобільних пристроїв.

Відтепер Gemini надходить до Bard у його найбільшому на сьогодні оновленні. Gemini запускається на Bard у два етапи: починаючи відсьогодні, Bard буде використовувати спеціально налаштовану версію Gemini Pro англійською мовою для більш просунутого міркування, планування, розуміння тощо. А на початку наступного року з’явиться Bard Advanced, який надасть перший доступ до найбільш досконалих моделей та можливостей, починаючи з Gemini Ultra.

Gemini Pro в Bard

Перш ніж представити його широкому загалу, компанія Google перевірила Gemini Pro через низку галузевих стандартних тестів. У шести із восьми тестів Gemini Pro перевершив GPT-3.5, зокрема він продемонстрував кращу продуктивність у MMLU (Massive Multitask Language Understanding), одному з ключових провідних стандартів для вимірювання великих моделей штучного інтелекту, і у GSM8K, який вимірює математичне мислення учнів початкової школи.

Крім того, Gemini Pro спеціально налаштували у Bard, щоб ця модель була набагато здатнішою в таких речах, як розуміння, узагальнення, міркування, кодування та планування. І вже зараз можна побачити чудові результати: у сліпих оцінках сторонніми оцінювачами Bard тепер є найпопулярнішим безплатним чат-ботом порівняно з провідними альтернативами.

Компанія штучний також об’єдналася з YouTube блогером і педагогом Марком Робером, щоб піддати Bard із Gemini Pro складному випробуванню – створити найдетальніший паперовий літачок. Подивіться, як Бард допоміг підняти творчий процес на нові висоти.

Ви можете спробувати Bard із Gemini Pro вже сьогодні для отримання текстових підказок, а незабаром з’явиться підтримка інших модальностей. Спочатку він буде доступний англійською мовою в більш ніж 170 країнах і територіях, а найближчим часом з’явиться іншими мовами в різних країнах, зокрема в Європі.

Gemini Ultra в розширеній версії Bard

Gemini Ultra — це найбільша та найпотужніша модель, розроблена для виконання надскладних завдань і створена для швидкого розуміння та реагування на різні типи інформації — зокрема текст, зображення, аудіо, відео та код.

Одним із перших способів випробувати Gemini Ultra є Bard Advanced – новий передовий досвід штучного інтелекту в Bard, який дає доступ до найкращих моделей і можливостей. Наразі компанія Google завершує ретельні перевірки безпеки та незабаром запустить програму довірених тестерів, перш ніж відкрити Bard Advanced для більшої кількості користувачів на початку наступного року.

Це узгоджується зі сміливим і відповідальним підходом, який компанія застосувала з моменту запуску Bard. Вона вбудувала в Bard засоби безпеки на основі принципів штучного інтелекту, зокрема додала контекстну довідку, як-от кнопку Bard «Шукати в Google», щоб легше перевіряти відповіді.

Спробуйте Bard з Gemini Pro вже сьогодні.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: GoogleBlog

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному