Кращі сервіси для вивчення та вдосконалення української мови

Наразі спостерігається масштабна українізація бізнесу — підприємці частіше обирають рідну мову для комунікації, а основний контент теж перекладають українською. Тож кожному спеціалісту потрібні знання якщо не глибокі, то принаймні на рівні грамотної та зрозумілої комунікації.

Національна платформа з вивчення української мови Міністерства культури та інформаційної політики України зібрала в одному місці ресурси, які допомагають вивчити чи покращити рівень знання української мови. Публікуємо кращі з них.

Тренажер з правопису української мови

Дуже простий у використанні, але водночас дуже ефективний. Працює за принципом шкільних уроків: спочатку коротко подаються правила, а потім проходить практика.

Посилання

Освітня платформа «Є-мова»

Щоб зареєструватися потрібно обрали потрібний курс > пройти реєстрацію > отримати відразу доступ. На курсах обговорюється багато цікавих тем і є також профільні програми типу «Українська для фізиків та ліриків».

Посилання

Експрес-уроки української мови Олександра Авраменка

215 дуже коротких уроків від Олександра Авраменка. Рекомендуємо включати їх кожного ранку за сніданком — не забере багато часу, але допоможе в такій легкій формі вивчити щось нове.

Також на сайті можна пройти експрес-уроки, придбати довідники та навіть узяти участь у диктанті.

Посилання

Офіційний сайт української мови

Тут є багато чого цікавого, але хочемо відзначити:

  • Розділ «Питання та відповіді». Наприклад, якщо ви копірайтер і не знаєте, як краще написати, чи потрібна кома, або маєте сумніви в спірних питаннях, можна почути думку інших спеціалістів.
  • Розділ «Корисне» — «Перевірка орфографії». Вона не може замінити вичитування, але як страховка добре діє.
  • Розділ «Корисне» — «Словник синонімів». Знахідка для тих, хто не має великого словникового запасу, але хоче позбутися тавтології, зробити свою мову красивішою.

Зі стандартних опцій — правила, відеоуроки.

Посилання

Курс «Сучасна українська мова»

Ми вже опанували розділ «Правопис» — «Особливості написання слів за новою редакцією українського правопису». Подобається, що на курсі використовуються інтерактивні діалоги та вправи. Рекомендуємо всім вивчити цей урок, бо за новим правописом є багато змін.

Посилання

Безплатний мобільний додаток «Р.І.Д.»

Мета цього додатка — збагатити ваш словниковий запас цікавими словами. Не повірите, але наша мова має стільки милозвучних та колоритних висловів! Кожного дня вам пропонується 3 слова для вивчення.

IOS | ANDROID

Мобільний додаток «Mova»

Зручний формат вивчення мови, бо можна проходити вправи, гортати бібліотеку. Також пропонуємо підписатися на їхній telegram-канал, де публікуються цікаві опитування на перевірку знань.

Насправді 10 хвилин на день достатньо, щоб покращити рівень володіння рідною мовою. Паралельно можна перейти на читання книжок та перегляд медіа в українському перекладі. Україна наразі — це бренд світового масштабу, тож закликаємо всіх вивчати солов’їну мову.

IOS

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску