Власники електромобілів BMW у США із серпня 2015-го отримають $1,5 тис за підзарядку вночі

У Каліфорнії (США) стартує експериментальна програма, в рамках якої $1,5 тис отримають власники електромобілів BMW i3, що заряджатимуть свої машини виключно у нічні години.

Претендентами на здобуття винагороди із серпня 2015-го по грудень 2016 року зможуть стати американці, у яких є BMW i3. Відповідну програму ініційовано компанією Pacific Gas and Electric (PG&E), що забезпечує електроенергією Сан-Франциско і його околиці. Співорганізатором ініціативи виступає BMW.

У пілотному проекті візьмуть участь 100 власників BMW i3, які мають домашні зарядні станції. Контроль за дотриманням умов проекту буде здійснювати комп’ютерна мережа, яка здатна розраховувати оптимальне навантаження на електричну інфраструктуру району і посилати відповідні команди на автомобіль. У піковий час – вранці та ввечері – зарядка буде неможлива, однак у разі термінової необхідності власник електромобіля може подолати заборону вручну.

Мета експерименту — не лише сприяти вирівнюванню навантажень у побутових електромережах, але й поліпшити каліфорнійську екологію, скоротивши навантаження в пікові періоди і зменшивши таким чином викиди від спалення мазуту та вугілля.

Учасники експериментальної програми, яка отримала назву I Charge Forward, отримають подарункову картку номіналом $1 тис на початку проекту та додатково до $540 — по завершенню проекту. Проект пілотний, якщо він стане успішним, його обіцяють запровадити в інших штатах.

Раніше було анонсовано появу доступних масових станцій для підзарядки електромобілів в Україні. Ініціатором проекту стала компанія АВВ.

Читайте также:

Розумні сонцезахисні окуляри для мотоциклістів від BMW

Майнінг підвищує забруднення повітря та вартість електроенергії

Що було цікавого на виставці CES 2023. Коротко про нові розробки

Роботи Boston Dynamics знялися у рекламі пива