Shenzhen Zhongshuge: як влаштований найфантастичніший книжковий магазин у світі

Книгарня Shenzhen Zhongshuge, створена місцевою фірмою X + Living, може похвалитися масивними гвинтовими сходами, які насправді є функціональною книжковою полицею та художньою інсталяцією. Чудова і сюрреалістична книгарня знаходиться в Китаї. Відвідувачів запрошують здійснити унікальну прогулянку не лише у просторі, а й у часі.

Книгарня Zhongshuge в Шеньчжені, мабуть, найпривабливіший з проєктів студії X+Living. Інсталяція простягається від входу до виходу і призначена для використання як функціональна книжкова полиця (хоча, швидше за все, не весь її простір підходить для розміщення книг). Яскравий дисплейний стіл прорізає її центр, щоб позначити хід часу.

Якщо дивитися під певним кутом, інсталяція виглядає як циферблат годинника, а поручні, що йдуть по всіх довжині сходів, набувають вигляду стрілок. Це натякає на той факт, що «це історичні сходи, побудовані протягом незліченних годин і що передають відчуття того, що історія рухається в часі у швидкому темпі», згідно з релізом X + Living.

Також на території книгарні Shenzhen Zhongshuge площею 1300 м2 знаходиться барвиста та весела дитяча читальна зона. Великий скляний фасад дозволяє перехожим оцінити дивовижний інтер’єр, а всередині є спеціальні місця для форумів та конференцій. Сам будинок магазину розташований в економічній зоні Цяньхай міста Шеньчжень.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Library of Babel: бібліотека, в якій зберігаються всі шедеври минулого і майбутнього

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Як компанії намагаються виправити нестачу інновацій у готельній сфері

Відповідь OpenAI: провідні проекти Китаю в галузі штучного інтелекту