Вийшов фільм про «Канцелярську Сотню»

Денис Бігус, керівник проекту «Канцелярська Сотня», оприлюднив деякі результати роботи за 2 роки. Нагадаємо, рівно 2 роки тому в резиденції «Межигір’я», яка після втечі Віктора Януковича перейшла під контроль волонтерів та Самооборони Майдану, було знайдено велику кількість документів колишнього політичного режиму: бухгалтерія, звітність, документальні докази підкупів, «сірих» схем фінансування партій та побудови системи хабарів в Україні. Частину документів намагалися знищити за допомогою плотерів або втопити в Дніпрі — але не встигли. Тисячи смужок цих паперових документів волонтери тижнями клеїли, аби відновити документи, відсканувати та передати потім до Генпрокуратури та СБУ.

За 2 тижні в одному з офісів олігарха Курченка, який був пов’язаний із Януковичем, було знайдено півсотні мішків нарізаного паперу — документи, відновлені з цього масиву, увійшли до інтернет-проекту «Янукович-leaks». Про цей період розповідає міні-фільм від проекту DocuDays:

Серед нещодавних проектів «Канцелярської Сотні» — «Декларації», в якому волонтерів просять допомогти із розшифровкою та оприлюдненням декларацій українських нардепів та чиновників.

Нагадаємо, раніше проект YanukovychLeaks отримав міжнародну журналістську премію.

Джерело: Facebook-сторінка Дениса Бігуса

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023