Українці відтепер можуть подавати електронні петиції до уряду та парламенту

Ініційований раніше Президентом України законопроект № 2299 проголосовано на засіданні парламенту 288 голосами «за».

Законом затверджено механізм подачі звернень до влади в електронній формі. Електронні петиції відтепер можна подавати не лише до органів місцевого самоврядування, але й до парламенту, уряду та Президента. Подання петицій буде забезпечене через офіційні сайти та веб-ресурси громадських об’єднань.

В електронній петиції потрібно чітко викласти суть звернення, зазначити автора чи ініціатора, вказати дату початку збору підписів та інформацію стосовно кількості та переліку осіб, що підписали електронну петицію. До петиції не можна включати заклики до знищення конституційного строю, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни чи насилля, розпалення різних форм ворожнечі та посягання на права і свободи інших громадян та етнічних груп.

Розглянути електронну петицію мають не пізніше, ніж за 10 робочих днів з дня опублікування інформації про початок її розгляду відповідними органами влади.

Нагадаємо, раніше було презентовано єдиний портал електронного уряду, через який українцям надаватимуть послуги в електронній формі.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023