Міноборони України запускає систему «Е-Здоров’я» для медзакладів відомства

Міноборони України та IСТ Сompetens Center будуть спільно впроваджувати медичну інформаційну систему для військових госпіталів Збройних Сил України. На це відведено три місяці, перша ланка системи запрацює у Київському військовому госпіталі.

Основне завдання електронної системи — покращення якості надання медичної допомоги у медзакладах Міністерства оборони та підвищення їх ефективності із використанням передових європейських інфотехнологічних рішень. Систему буде побудовано цілком на технологіях, що вже використовуються в Естонії.

В складі системи буде електронна історія хвороби, результати діагностики пацієнтів та інша інформація, пов’язана із конкретними людьми, що перебувають у госпіталі на лікуванні чи обстеженні:

«— Найбільша естонська мережа лікарень ПЕРХ і розробник програмного забезпечення «Helmes» готові на безкоштовній основі надати програму електронної медицини пілотним госпіталях в Києві та Харкові, — зазначила співзасновниця IСТ Сompetens Center, експерт Агентства електронного урядування України Яніка Мерило. — Маючи передові рішення електронного уряду, Естонія готова і рада підтримати Україну».

Про інші форми електронного врядування та інформування населення йтиметься на завтрашній конференції iForum у Києві. Раніше український уряд презентував єдину систему довідки по базі дозвільних та установчих документів, а також електронну ідентифікацію BankID.

Читайте также:

Штучний зір — наступний крок у розвитку мозкових імплантів

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Штучниій інтелект допоміг людям з деменцією візуалізувати спогади з дитинства

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман