Екологічне взуття від Стелли Маккартні

Виробництво одягу і взуття займає друге місце за рівнем забруднення навколишнього середовища відходами після нафтогазової промисловості. Технології в цій галузі практично не змінилися, а одягу виробляється з кожним роком все більше і більше.

Дизайнер Стелла Маккартні (Stella Nina McCartney) вже давно відома боротьбою за екологічне виробництво одягу. Вона просуває ідею повторного перероблення, скорочення відходів виробництва та використання біорозкладаємої сировини для виробництва одягу та взуття.

Ідея створення повністю екологічних кросівок у Стелли виникла давно. Цілих півтора року команда лондонських дизайнерів працювали над створенням такого взуття. І ось зовсім недавно відбулася презентація колекції спортивного взуття під назвою Loop.

Особливість даної колекції полягає у виготовленні взуття з повністю екологічної сировини, що переробляється. Також при пошитті кросівок не застосувється клей. Підошва оригінального взуття кріпитися за допомогою спеціальних засувок, надійно фіксуючих верхню частину взуття. У колекцію спочатку увійшли 4 моделі у 3 кольорах. Вартість однієї пари становить близько €500.

Подивитися на цю колекцію можна на промо. Сподіваємося ідею Стелли Маккартні підхоплять й інші відомі дизайнери.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Stella Mccartney

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

3D-друк, рослинна шкіра та біорозкладні кросівки: у пошуках екологічної альтернативи взуття

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність