Екскурсія в космос? А чому б і ні?

Багато хто в дитинстві мріяв бути космонавтом. Побачити нашу блакитну планету з космосу і відчути невагомість. Зовсім скоро завдяки аерокосмічній компанії Blue Origin Джеффа Безоса (Jeff Bezos) мрія може стати реальністю.

Представники Blue Origin на початку літа озвучили інформацію, що тестові польоти корабля New Shepard зі справжніми пасажирами (раніше запуски проводилися тільки з манекенами на борту) відбудуться вже зовсім скоро. За попередніми даними першими туристами космічного простору стануть самі ж співробітники компанії. Продаж квитків на політ в космос обіцяють відкрити вже в 2019 році. Точну вартість квитків Blue Origin не озвучують.

Трохи про New Shepard

Система New Shepard складається з багаторазового ракетоносія і пасажирської капсули, що вміщає в собі 6 осіб. Ракета виводить капсулу на орбіту трохи вище лінії Кармана — умовна межа космосу на висоті 100 км, де можна відчути невагомість і помилуватися планетою. Тим часом ракетоносій повертається на землю, а капсула вже через кілька хвилин під силою тяжіння повертається на землю за допомогою парашутів. Відео першого тестового запуску системи New Shepard можна переглянути в нашій статті.

Вартість польоту

Виданню Reuters вдалося взяти інтерв’ю на умовах анонімності у двох співробітників, які безпосередньо беруть участь в проекті. Ними була озвучена вартість польоту від $200 до $300 тисяч. За оцінками аналітиків з космічної компанії Teal Marco Caceres вартість одного запуску New Shepard становить близько $ 10 млн, тобто при озвученій вартості польоти будуть збиткові для компанії.

Цікаво, що компанія Blue Origin не єдина, хто пропонує польоти в космос звичайним громадянам. Основним конкурентом є компанія Virgin Galactic, яка вже продала 650 білетів на космічний корабель VSS Unity, який ще досі на етапі тестування. Вартість квитка на корабель складає $250 тисяч.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Reuters

Читайте также:

Які компанії планують вирушити на Місяць у 2024 році

Три галузі технологій, за якими варто стежити у 2024 році

Мільярди ресурсів у космосі, але як і хто може їх здобути?

Яких роботів планують використовувати для дослідження планет