Студентів запрошують до Львова на безкоштовні майстер-класи з журналістики

Школа журналістики Українського католицького університету запрошує студентів із північних, південних, центральних і східних областей України долучитись до проекту «Друзі за Збручем». В рамках проекту молодь зможе відвідати безкоштовні майстер-класи провідних медійників України та світу у Львові.

Проект реалізовується за фінансової підтримки проекту mymedia.org.ua та Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні. Усі учасники отримають оплачені проїзд, житло й добові витрати. Окрім участі у майстер-класі, гості матимуть нагоду познайомитись із середовищем Українського католицького університету, поспілкуватись із студентами й викладачами Школи журналістики УКУ та познайомитися з містом Лева.

Бажаючі стати учасником мають надіслати заявку на електронну адресу otardovzhenko@gmail.com у такому форматі:

1) резюме або коротка інформація про себе (включно із контактними даними)
2) стисла мотивація: чому вам цікаво й потрібно бути одним із «Друзів за Збручем»
3) побажання: кого з українських та зарубіжних медійників ви хотіли би послухати.

Проект відкрито для студентів третього, четвертого і п’ятого курсів будь-яких спеціальностей з усіх областей України, крім Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Волинської, Рівненської та Хмельницької областей. Також можуть бути учасниками жителі та тимчасово переміщені особи з Криму, Луганської та Донецької областей. Досвід роботи в журналістиці необов’язковий.

Заявки прийматимуть до 8 вересня 2015 року включно. Заявники, що успішно пройшли відбір, отримають повідомлення до 10 вересня. Добір учасників, запрошених на кожен захід, відбуватиметься на конкурсних засадах відповідно до мотивації та спеціалізації кандидатів. Перший майстер-клас нового сезону «Друзів за Збручем» запланований на початку жовтня 2015-го.

Серед тренерів попередніх сезонів ініціативи УКУ – засновник «Газеты по-киевски» Сергій Тихий, головний редактор українського National Geographic Ольга Вальчишен і українського Esquire Олексій Тарасов, ведуча «5 каналу» Тетяна Даниленко, кореспондент Reuters Сергій Каразій, заступник головного редактора газети KyivPost Катерина Горчинська, керівник «Громадського» Роман Скрипін, військовий кореспондент «1+1» Андрій Цаплієнко та «Інтера» Роман Бочкала, засновник сайту MediaPort і керівник UA:Першого Зураб Аласанія, радіодраматург Ігор Померанцев і британський письменник Пітер Померанцев, ведуча Radio Roks Соня Сотник, заступник головного редактора «Дзеркала тижня» Сергій Рахманін, фахівець з кібербезпеки Михайло Кольцов, турецька репортерка Ясемін Чонґар, журналістка польського телебачення Марія Степан, російський медіаексперт Андрій Архангельський, керівник англомовної служби Радіо Ватикан Шон-Патрік Лаветт та інші.

Нагадаємо, раніше Школа журналістики УКУ запропонувала стипендії для обдарованих молодих журналістів.

Джерело: Школа журналістики УКУ

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023