Друга група одержувачів грантів Google for Startups Ukraine Support Fund

У березні компанія Google оголосила про створення Google for Startups Ukraine Support Fund – Фонд підтримки Google для стартапів в Україні – в розмірі 5 мільйонів доларів. Фонд підтримки України, керований Huge Thing, підтримує засновані в Україні технологічні компанії, щоб вони могли продовжувати зміцнювати свою спільноту та створювати основу для післявоєнного економічного відновлення. Протягом 2022 року стартапи-одержувачі отримають до $100 тис фінансових інвестицій без власного капіталу, а також кредити Google Cloud, практичну підтримку продуктів Google та технічну підтримку.

У травні у компанії Google оголосили першу групу з 17 одержувачів Фонду підтримки Google для стартапів в Україні. Зараз стало відомо ще про 16 стартапів, які приєднаються до Фонду підтримки Google for Startups Ukraine:

  • AcademyOcean – допомагає компаніям автоматизувати навчання співробітників, клієнтів і партнерів.
  • Agrolabs – використовує дані, щоб допомогти фермерам уникнути неврожаю, збільшити врожайність і заощадити час.
  • Awesomic – підбирає завдання з дизайну для професійних дизайнерів протягом 24 годин.
  • Cardiolyse – дистанційно відстежує стан серця за допомогою штучного інтелекту, щоб надавати персоналізовані звіти, виявлення та прогноз на основі даних.
  • Choizy – відео-додаток для профорієнтації для студентів та людей, які бажають змінити професію.
  • ComeBack Mobility – допомагає у відновленні та реабілітації користувачів милиць після травм нижніх кінцівок.
  • EducateMe – універсальна платформа для віддаленого навчання та створення курсів у реальному часі за лічені хвилини.
  • Esper Bionics – створює пристрої для покращення роботи людини, як-от протез руки, що самонавчається.
  • GIOS – репетиторська площадка для студентів та вчителів математики.
  • Liki24 – робить фармацевтичну продукцію доступнішою для покупців, аптек, виробників і страховиків.
  • Masthead Data – цифровий інструмент, який допомагає виявляти та виправляти помилки даних у реальному часі.
  • Plai – допомагає командам досягати кращих результатів завдяки управлінню продуктивністю.
  • Precoro – розширює можливості компаній, об’єднуючи запитувачів, затверджувачів, менеджерів із закупівель і бухгалтерію в одному керованому просторі.
  • Promin Aerospace – демократизація космосу шляхом створення самозагоряючих ракет для доставки корисних вантажів на орбіту швидше за інших.
  • Twiso – центр співпраці, який робить записи зустрічей видимими, доступними для пошуку та доступними для всієї команди.
  • Zeely – збільшує дохід для малого бізнесу завдяки простим у використанні маркетинговим інструментам.

За словами представників Google тисячі заявок, які компанія отримала, відображають як високий рівень українських стартапів, так і сильний підприємницький дух спільноти.

Українські стартапи ще можуть подавати заявки на участь у Google for Startups Ukraine Support Fund до 20 вересня. Пізніше цього року Google оголосить остаточну когорту реципієнтів.

Що говорять стартапери

Щоб дізнатися більше про те, як українські засновники використовують ці ресурси для зростання та масштабування, компанія Google попросила відгуки кількох попередніх одержувачів Фонду підтримки України:

Dots Platform

Ця хмарна платформа для доставки їжі «все-в-одному» отримала спеціальну підтримку Google.

«Це менторство відрізняється від інших програм. Замість універсального формату ми маємо ідеальне поєднання воркшопів та індивідуального менторства відповідно до наших цілей та запитів», — зазначив засновник та генеральний директор Ярослав Циганенко.

Skyworker

Олександра Бернацька, співзасновник і директор із продуктів Skyworker – платформи, яка надає послуги з рекрутингу та підбору кадрів в сфері технологій, – каже, що «100% рекомендує програму».

«Наставники Google for Startups будуть поруч із вами, щоб направити вас на правильний шлях або просто дати вам більше впевненості та натхнення, і ви познайомитеся з багатьма іншими українськими засновниками на тому ж етапі та побудуєте нові та значні зв’язки».

Almexoft

Ігор Приходько, генеральний директор платформи для автоматизації бізнес-процесів та електронного документообігу Almexoft.

«Google for Startups Ukraine Support Fund є шлюзом для нових ідей, перспектив і обміну зі світом підприємницьких бачень. Програма є джерелом корисних контактів і можливостей для розвитку бізнесу та початку виходу на нові ринки».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: GoogleBlog

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google