Стартапи FoodTech про які ми ще не чули

Після успішного IPO компанії Beyond Meat, яка створила альтернативу м’ясу, люди стали трохи ближче до слова FoodTech. З’явився інтерес з боку інвесторів, які не спеціалізуються на індустрії, та й в цілому люди стали мати більше уявлення про те, що в їжі теж відбувається велика кількість інновацій.

FoodTech розвивається хвилями: перш ніж готовий продукт виходить на ринок, він проходить 1-2 роки сертифікації та підтвердження безпеки. Таким чином, в дану секунду існує безліч компаній, які вже створили продукт, здатний змінити наші харчові звички. А ми про них досі не знаємо.

Ми вирішили поділитися цікавими концептами, які ще не вийшли на ринок або тільки-тільки починають набирати свою першу аудиторію.

Square Roots

Ви точно знаєте, хто такий Ілон Маск. Але чи чули ви щось про його брата, Кімбал (Kimbal Musk)? Він професійний шеф-кухар і зараз захоплений проектом Square Roots. Це урбан-ферма, яка створюється прямо в транспортних контейнерах. Перша ферма відкрилася в Брукліні.

Ідея в тому, щоб забезпечити кожен мегаполіс «справжньої» їжею, а не тієї, яка пройшла обробку і втратила свій смак і корисні елементи.

A1C

Ізраїльська компанія A1C навчилася зменшувати глікемічний індекс у швидких вуглеводах. Таким чином, продукти, шкідливі для діабетиків, можуть стати для них доступними.

Botaniline

Арахісова паста — улюблені ласощі американців. При цьому 4,5 млн населення країни мають на неї алергію. Botaniline створили аналог арахісової пасти, який не містить алергенів.

Ocean Hugger Foods

Риболовля продовжує скорочувати популяцію риби в океанах. Ocean Hugger Foods створили альтернативу тунця з … томатів. Продукт дивним чином нагадує справжнього тунця за текстурою і зовнішнім виглядом. На суб’єктивний погляд, смак помідорів вгадується. Але якщо використовувати соєвий соус — практично не відрізнити від оригіналу.

Myco Technology

Myco Technology створили блокатор гіркоти. Це натуральний порошок, який здатний позбавити будь-яку страву або інгредієнт від гіркого смаку: пиво, стевію, брусницю, грейпфрут, гіркий шоколад, редьку, гірчицю. Уявляєте пиво без гіркоти?

Epogee Foods

Epogee Foods – замінник жирів. Фаундери навчилися зменшувати кількість калорій в продукції на 92%, при цьому зберігаючи її смак і текстуру. Як? Вони з’єднують жирні кислоти та гліцерин іншим чином, блокуючи сприйнятливість організму — він перестає вивільняти калорії з жирів.

Just

Just створили замінник яєць. Компанія має лабораторію, на якій тестує свої продукти на різних рецептах: вафлі, омлети, хліб. З цієї добірки вони, мабуть, найбільші та знамениті.

У лінійці Just також: майонез, соуси, м’ясо і навіть тісто для печива.

Aromyx

Велика проблема при розробці нового харчового продукту — оцінка й оцифрування його смакових якостей. Aromyx навчилися вимірювати смак і запах за принципом рецепторів людини.

KDC Ag

KDC Ag, створена молодим мільйонером Джастіном Камін, збирає харчові відходи з ритейлерів і переробляє їх на добрива. Стартап придумав технологію, що нагадує принцип людського травлення. В результаті використання цього добрива збільшується врожайність, поліпшується ґрунт і рослини ростуть швидше.

Смак стає вимірним, зрозумілим і змінним, а альтернативні продукти дозволяють людям з алергіями та захворюваннями жити більш вільним і щасливим життям. Food Tech стартапи тепер мають можливість потрапити в спеціалізовані акселератори, такі як: Terra, Food-X, Seeds of Change by Mars, Chobani.

Більше можливостей, більше уваги від суспільства — значить, нас чекає ще більше інновацій.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Висока кухня зі смаком науки або як тарілка перетворює подачу страв у шоу

Від енергетичних напоїв до трансплантації шкіри: як Ісландія використовує 90% рибних відходів

«Відкрийте свій розум м’ясу єдинорога» — нескінченні можливості м’яса з пробірки