У Рівненській області місто перейшло на «Facebook-демократію»

Мерія міста Кузнецовськ у Рівненській області вже півтора роки ставить цікавий експеримент повного переходу міста на електронну демократію. Після Революції Гідності було створено низку ініціатив залучення громадянського активу, а також сформовано команду ІТ-реформ, яку очолив розробник Євген Поремчук.

За півтора роки в цьому місті було запущено низку електронних послуг для громадян, зокрема, SMS-інформування про готовність документів в мерії за запитом мешканців міста; повідомлення комунальних служб та мерії про проблеми в Facebook та Telegram — всі подібні зверння фіксуються як офіційні.

Поширеною стала практика повідомлень про проблеми через мобільний месенджер або онлайн-платформу OpenCity. Загальноміські проблеми при цьому вирішуються за допомогою механізму електронних петицій від спільноти Кузнецовська. Петиція, що набрала 100 голосів за 3 місяці, передається на розгляд до мерії. Механізм петицій дозволив побудувати стадіон зі штучним покриттям, встановити на вулицях ліхтарі з LED-лампами та збудувати безкоштовний спортивно-тренувальний майданчик. Також в Кузнецовську працює система вуличних веб-камер, система надання державних електронних послуг iGov та внутрішнього електронного документообігу «УкрДок».

Мерія цього Рівненського міста також відкрила для інтернет-підприємців безкоштовний коворкінг, запровадила мережу міського безкоштовного Wi-Fi та планує підключити систему держзакупівель ProZorro. В планах — запровадження електронних черг не лише до дитячих садків, але й до поліклінік; розширення переліку електронних державних послуг.

Раніше ми вже повідомляли, що платформа електронних тендерів ProZorro розпочала повноцінну роботу в 9 областях України.

Джерело: DOU.UA

 

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023