Корисні лайфхаки для ефективної роботи в OC Windows 10

Якщо на вашому комп’ютері встановлена Windows 10, вам варто прочитати цю статтю, аби не витрачати дорогоцінного часу і пришвидшити свою роботу. Можливо, ці поради з часом увійдуть у звичку…

Вхід без вводу паролю

Пароль для входу в Windows потрібен задля забезпечення безпеки вашого комп’ютеру. Проте, якщо ви втомилися вводити його кожного разу, коли запускається ваш ПК (або ж коли він виходить зі сплячого режиму), то ви можете відімкнути цю функцію.

Для цього в пошуку Windows введіть «netplwiz» та заберіть галочку з пункту «Вимагати введення імені користувача та паролю». Потім потрібно декілька разів ввести пароль, та після швидкого перезавантаження вам більше не потрібно набирати його для входу.

Звичайно, краще не відключати пароль, якщо існує ризик, що ваш комп’ютер можуть вкрасти чи ви його загубите деінде. Але, якщо у вас домашній ПК, ви не носите ноутбук до кав’ярні чи на лекції, то можна вимкнути авторизацію з паролем.

Звернути усі вікна, крім важливого

У кожного була така ситуація, коли на комп’ютері відкрито мільйон вікон і неможливо зосередитися на одному завданні. Тут вам допоможе функція «струсу» — просто берете потрібне вам вікно і злегка його струшуєте. Всі інші відкриті вікна автоматично згорнуться. Якщо ви хочете все повернути, струсіть вікно ще раз.

Голосовий ввід даних

Людина говорить швидше, ніж друкує. Розташуйте курсор у полі вводу тексту, але замість того, аби друкувати, затисніть на клавіатурі клавішу Windows та натисніть літеру H.
З’явиться повідомлення про те, що вмикається режим диктування. Почніть говорити та ви одразу ж побачите, як на великому екрані з’являються продиктовані слова. Якщо ви ніколи не користувалися цією функцією, то до неї буде потрібно звикнути щоб позначати розділові знаки. За всі роки технологія тільки покращилася та може стати в пригоді, якщо у вас втомилися руки від друкування та вам необхідно написати якусь довгу статтю чи діловий лист.

Корисні комбінації клавіш

Повний список комбінацій можна відшукати на офіційному сайті компанії Microsoft. Ось декілька найкорисніших:

  • Клавіша Windows + D: показати/звернути Робочий стіл.
  • Клавіша Windows + I: відкрити «Параметри».
  • Клавіша Windows + вверх/вниз: розвернути вікно до максимального розміру, мінімізувати його.
  • Клавіша Windows + L: заблокувати ПК.

Зв’язок смартфону з комп’ютером

Між ОС Android та Windows поки що відсутня повна інтеграція, але безкоштовний додаток від Microsoft Your Phone (доступно як для Android, так і для Windows) значно пришвидшує взаємодію між смартфоном та ПК. Ви зможете бачити всі повідомлення та сповіщення телефону на комп’ютері або ж завантажити 25 останніх фото, які були зроблені на смартфоні. У одній з останніх моделей смартфону від Samsung існують додаткові функції, наприклад, можливість керувати екраном телефону з вашого комп’ютеру чи ноутбуку під управлінням ОС Windows 10.

Якщо ви бажаєте дізнатися про інші корисні функції операційної системи Windows 10, то їх можна знайти в самій операційній системі чи на сайті Microsoft. У полі пошуку Windows 10 напишіть «Tips» та ви відкриєте цілий список підказок від Microsoft.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: FastCompany

Читайте также:

Вперше за 30 років на клавіатурі Windows з’явиться нова клавіша

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску

Windows падає, а Linux росте: що відбувається на світовому ринку настільних операційних систем

Як спеціальні датчики можуть дізнатися про пожежу ще до її виникнення