Mosquito Mobile запустила безкоштовний WiFi-інтернет у Київському метрополітені

10 вересня 2015 року в Київському метрополітені відбувся запуск швидкісного Wi-Fi. Роботу мережі Wi-Fi, яка в перспективі забезпечить 100% покриття всього метрополітену, розпочато зі станцій «Олімпійська», «пл. Льва Толстого» та «Майдан Незалежності». 

Згідно з договором між муніципалітетом Києва і компанією-інвестором Mosquito Mobile, який було укладено 2 грудня 2014 року, остання побудує безпровідну мережу на 52 станціях, в тунелях ліній метрополітену орієнтовною протяжністю 67,5 км, а також у 824 вагонах. Безпровідним інтернетом також будуть забезпечуватися і нові станції та вагони, що поповнюватимуть парк метрополітену. 

Впровадження Wi-Fi в метро — лише частина проекту з розвитку інфраструктури підземного транспорту в Києві. Інвестор обладнає всі станції метро системою відеоспостереження:

«—Інвестиційний проект, який реалізує Mosquito Mobile, не лише забезпечить доступ до швидкісного інтернету, але й дозволить підприємству підвищити рівень безпеки пасажирів, адже передбачено створення повноцінної системи відеоспостереження відповідно до вимог «Міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця». Після введення в експлуатацію система відеоспостереження буде безкоштовно передана на баланс метрополітену»,

– пояснив Віктор Брагінський, начальник КП «Київський метрополітен».

Mosquito Mobile фінансує виконання робіт, пов’язаних з проектуванням, будівництвом, введенням в експлуатацію та підтримкою Wi-Fi мережі та системи відеоспостереження у Київському метрополітені. Загалом інвестиції компанії складуть понад 100 млн грн. Крім цієї суми ще 10 млн грн інвестор перераховує до міського бюджету на потреби Києва. Єдиним системним інтегратором проекту у метрополітені із побудови інженерної (транспортної) і безпровідної інфраструктури Wi-Fi виступає компанія «Віннком Україна». 

Керівники проекту зазначають, що на сьогоднішній день Wi-Fi в метро реалізовано менше ніж у двох десятках міст планети – Сеул в Південній Кореї, японські міста Токіо, Осака, Кіото, Йокогама, Нагоя, китайські Шанхай і Гонконг, а також Лондон, Париж, Софія, Москва, Торонто, Чикаго, Нью-Йорк.

Нагадаємо, раніше цього року в Київському метрополітені з’явилась можливість здійснювати безконтактні платежі за проїзд.

Джерело: прес-служба Mosquito Mobile

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023