Електронний Київ — онлайн-мапа ремонтних робіт у столиці та безконтактні платежі в метро

Днями в українській столиці запрацювали одразу два електронних сервіси, котрі мають зробити життя киян та гостей міста зручнішим. Йдеться про онлайн-карту проведення ремонтних робіт та запуск безконтактних платежів банківськими картками за проїзд у метро.

Вчора у столиці запрацювала онлайн-карта з усіма ремонтами, що проводяться за бюджетні кошти. Як повідомляють активісти «Антикорупційного штабу Києва», загалом на мапу нанесено 1393 об’єкти житлової та соціальної інфраструктури: садочки, школи, житлові будинки, — в яких проводиться чи проводився ремонт за кошти міського бюджету. Активісти сподіваються, що завдяки інформації, розміщеній на карті, кияни зможуть проконтролювати виконання і якість ремонту, або повідомити про можливі переплати чи розкрадання бюджетних коштів працівниками, котрі проводять такі ремонтні роботи.

Інша новинка, що стала доступна киянам та гостям столиці наприкінці робочого тижня, — це можливість здійснення безонтактних платежів у міській підземці. Київ став першим містом в Україні, де за проїзд у метрополітені можна розрахуватися банківською платіжною карткою MasterCard. Нову послугу запроваджено в рамках програми «Smart City».

Безконтактні платежі карткою від 19 червня 2015 працюють на станціях метрополітену «Хрещатик», «Театральна», «Золоті ворота», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Поштова площа», «Контрактова площа», «Палац спорту», «Арсенальна», «Університет», «Політехнічний інститут», «Шулявська» «Олімпійська», «Палац Україна», «Лук’янівська», «Кловська» та «Печерська». Для оплати потрібно лише піднести картку MasterCard з технологією PayPass до спеціального терміналу.

Читайте также:

В київському метро стартував проект 4G, хоча київська влада гальмувала його як могла

У Viber з’явився сервіс миттєвих грошових переказів. Що з ним не так?

Чи потрібний Києву єдиний електронний квиток?

Чи бути Києву «розумним» містом?