Інтернет-видання «Новое время» запустить повноцінну україномовну версію

Головний редактор суспільно-політичного новинарного видання «Новое время» Віталій Сич пообіцяв запустити до Дня Незалежності україномовну версію сайту.

В своєму акаунті в соцмережі він розкрив деякі подробиці запланованого запуску нової версії «НВ»:

«—Ми також прийняли принципове рішення, що матеріали українською мовою будуть виходити одночасно з російською версією, тобто не буде затримки у часі, як було у нас раніше на сайті «Кореспондент». Російськомовна версія матеріалу не з’явиться, доки не з’явиться українська.
Це важливо, тому що ніхто не хоче чекати 15-30 хвилин, особливо, якщо це стосується новин.

Ми також будемо повністю перекладати усі авторські тексти, opinion та commentary, а не лише заголовки. Оригинал авторських текстів буде йти у ту версію, мовою якої він був написаний. Я повідомлю, коли украиїномовна версія стане доступною».

Раніше Віталій Сич працював серед журналістського керівництва сайту Korrespondent.net. Це видання він залишив після переходу проекту під контроль людей, наближених до екс-президента Віктора Януковича, через запровадження цензури. Невдовзі після звільнення він заснував проект «Новое время».

Підтримка нових україномовних медіа входить в плани не лише невеликих проектів, але й вітчизняних медіа-холдингів. Днями «1+1 Media» запустив власну платформу підтримки українських digital-проектів в сфері медіаконтенту.

Джерело: Facebook-акаунт Віталія Сича

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023