З’явився онлайн-сервіс для оформлення наукових робіт відповідно до вимог ВАК України

В мережі з’явився онлайн-інструмент, що дозволяє автоматично оформлювати перелік джерел для будь-яких дисертацій та наукових робіт відповідно до вимог Вищої атестаційної комісії України.

Користувач завантажує роботу на сайт та обирає тип джерела, на яке оформлюється посилання, вказує кількість авторів роботи, задає назву документу, рік публікації, видавництво та інше. Система автоматично оформить всі необхідні поля, відповідно до державних стандартів.

 

Інформацію про використану літературу потрібно заповнювати мовою оригіналу, окремо вказуючи, якщо робота була створена на базi переведеного видання. Також задаються дані про книжки, авторів та iнше. Все оформлення джерел на сайті здійснюється згідно з вимогами про оформлення списку літератури, описаними в Бюлетені ВАК України, №5, 2 009.

Наразi онлайн-інструмент працює в режимі бета-тестування – кількість функцій, доступних користувачам обмежена. Адміністрація ресурсу займається усуненням несправностей та розширенням бази даних. Для зауважень та пропозицій користувачі можуть зв’язатися з розробниками сайту, використовуючи спеціальну форму.

Ранiше українські інтернет-активісти запустили першу в Україні платформу, на якій користувачі можуть фінансувати кампанії зі збору коштів для друку українською своїх улюблених книг.

Джерело: ВАК

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

12 багатообіцяючих стартапів, які шукають методи боротьби з раком

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж