Міносвіти забезпечить онлайн-навчання для школярів окупованого Криму та Донбасу

Доктор філософських наук, ректор Київського університету ім. Б. Грінченка Віктор Огнев’юк розповів про організацію онлайн-навчання учнів з окупованих територій східної України та АР Крим на базі цього навчального закладу.

vyktor_ognevyuk

Створена програма дистанційного навчання для школярів з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Апробація проекту протягом минулого навчального року показала, що є зацікавленість з боку учнів: за відсутності реклами, в проекті навчалося 19 учнів, 6 з них вступили до ВНЗ. У цьому році навчається 139 учнів з окупованих територій.

Віктор Огнев’юк розповів, що Міносвіти вирішило надати можливість дистанційно скласти певні іспити — з української мови та історії України, та отримати документи української держави про освіту:

«— 139 учнів з окупованих територій навчаються за цією системою. Ми працюємо над тим, щоб створити освітню платформу, що включатиме навчальні матеріали різного рівня та змістового наповнення. Вона почне працювати з навчального року 2016-2017 року».

Також в проекті передбачені онлайн-консультації по скайпу, завдання, підручники, тести на безкоштовній платформі «moodle». Разом з університетом ім. Б. Грінченка організацією займається школа №81 м. Києва. Організатори забезпечують науково-методологічний та технічний супровід.

Учням шкіл знадобиться інформація про те, що в «Яндекс.ЗНО» з’явилися відповіді до українських тестів з основних предметів. Як школярі змінюють систему освіти в Україні та створюють власні навчальні програми – читайте в нашому інтерв’ю з командою Boost LAB.

Джерело: «Громадське радіо»

Читайте также:

Новые технологии улучшат образование вашего ребёнка, но не его творческий потенциал

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Нам нужна новая наука прогресса