Презентація від Google: нові смартфони Pixel 7 та 7 PRO, годинник Pixel Watch та планшет

Google провела відносно коротку, але досить цікаву презентацію. Розповімо про новинки, презентовані на ній.

Google Pixel 7 та Google Pixel 7 PRO

Відразу слід сказати, що смартфони практично ідентичні. Старша версія має додаткову камеру 48 МП, що забезпечує 5-кратне оптичне збільшення, трохи більше батарея і більше екран. Ну і дизайн трохи більш витончений та стильний.

Ось так виглядає Pixel 7 Pro:

А ось так – звичайний Pixel 7:

Взагалі Google хоче, щоб у всіх пристроїв були єдина візуальна мова. На задньому фоні — планшет, який компанія має намір представити у 2023 році. Про нього поговоримо трохи наприкінці.

На нашу думку, дизайн гаджетів вдався. До Google Pixel 6 всі смартфони від Google були не дуже привабливі. З Google Pixel 6 справа зрушила з мертвої точки. А до 7 покоління відточили дизайн «шісток» до ідеалу.

До речі, правильний дизайн спрацював. У США (одна з небагатьох країн, де Pixel продається) за 2022 рік Pixel набрав частку ринку у розмірі 2%, хоча раніше займав близько 0.5%. Покупці побачили гарний пристрій, і продажі почали зростати.

Презентація розпочалася з невеликого екскурсу в історію інноваційних рішень лінійки Pixel. Плюс похвалилися, що лінійка Pixel 6 – це «пікселі», що найбільше продаються в історії компанії.

До речі, цікавий факт: а чи ви знали, що ще в Pixel 3 з’явилася функція автоматичної детекції потрапляння в аварію? Як зараз на iPhone 14. Ось що означає відсутність правильного маркетингу. Функція була, але про неї ніхто не знав. І блогери автомобілі заради перевірки не били.

Слідом повідомили, що алюмінієвий корпус нових «пікселів» 100% зроблений з перероблених матеріалів та підходить до подальшого перероблення.

Чіпсети, оновлення

Як чіпсет виступає новий Google Tensor G2, виконаний за техпроцесом 4 нм. Тут немає жодної таємниці. Перед нами чіпсет, створений Samsung, який Google хіба що кастомізувала під себе. І, по суті, це торішній чіпсет (тобто такий самий, як Tensor G1), але трохи розігнаний і виконаний за новим техпроцесом.

Завдяки новому техпроцесу чіпсет став на 20% ефективнішим, про продуктивність не сказали, але підкреслили, що у питаннях машинного навчання чіпсет на 60% швидше.

Смартфон отримуватиме 5 років оновлення безпеки та 5 оновлень версій Android. А ще кожні кілька місяців смартфони отримуватимуть нові функції та фічі. Ціль у тому, щоб у користувача створювалося відчуття, що у нього завжди актуальний смартфон.

Завдяки потужному машинному навчанню у смартфоні реалізовані цікаві функції.

Покращене голосове управління та голосове введення тексту. Мова не тільки про розпізнавання, але тепер смартфон можна буде попросити вставити емоджі, описав його словами.

При надсиланні голосового повідомлення Google Pixel 7 зможе розшифрувати його в текст.

Диктофон також матиме функцію розшифровування записів.
Pixel Voice Assist тепер фільтруватиме дзвінки ще краще (функція працює тільки в США).

Цікава опція для бізнес-клієнтів. При дзвінку оператору або в банк, хто дзвонить потрапляє в типове голосове меню. Google каже, що тепер пункти меню будуть на екрані, тобто можна слухати, а відразу вибирати.

Безпека

У смартфонах новий виділений підпроцесор Titan M2, який відповідає виключно за безпеку системи. Це той самий процесор, який використовують для захисту Google Cloud дата-центрів.

Google обіцяє, що смартфон зможе виконувати низку обчислень безпосередньо на телефоні. Наприклад, оцінюватиме вашу фізичну активність та якість сну – і обраховуватиме дані на смартфоні, а не відправлятиме на обробку у хмарний комп’ютер. Це стосується Google Translate і ще ряду застосунків.

Також Google обіцяє вбудований безкоштовний VPN, що шифрує трафік. Пообіцяли, що навіть сама Google нічого не знатиме.

Найцікавіше, що Google сказала, що головне завдання – це дати користувачеві можливість самому контролювати свою безпеку. Тому в Android 13 з’явиться екран, куди зведені всі відповідні налаштування. При цьому там будуть накопичуватись повідомлення, якщо якісь програми загрожують вашій безпеці. Наприклад, якщо калькулятор намагається підглядати в історію SMS, тощо. Це кумедно, тому що більшість користувачів ніколи туди навіть не заглянути. До речі, ця функція згодом прилетить на смартфони з Android 13.

Про камери

Google, як і раніше, намагається мінімізувати кількість камер, вичавлюючи з них максимум. Так, у Google Pixel 7 основна камера складається із двох об’єктивів: 50 МП + 12 МП.

Старша модель Google Pixel 7 Pro має ще додатковий об’єктив, тобто 50 МП + 48 МП + 12 МП, що забезпечує 5-кратне оптичне збільшення.

Селфі-камери в обох апаратів однакові: 10 МП.

Функція Skin Tone дозволить знімати темношкірих у темряві або на тлі білих людей так, щоб вони добре вийшли. А то раніше завжди з цим проблеми відбувалися, і темношкірі виявлялися надто чорними. Жарти жартами, але, компанія Tecno за допомогою подібної функції в Африці Samsung з першого місця на ринку зрушила.

Інша функція – це помічник селфі для сліпих і людей з вадами зору. Як приклад показали сліпого з палицею, який у скейтпарку катається на дошці, у нього ніби проблеми, щоб вибрати потрібний ракурс!

Коротше кажучи, уявіть голосового помічника, який буде говорити «підніміть смартфон вище, ліворуч, ще ліворуч, тепер трохи правіше, знімаю!».

Набагато більшою популярністю на наш погляд користуватиметься функція наведення різкості за допомогою штучного інтелекту. Обіцяють, що зможуть повернути різкість нечітким фотографіям. У демо-фото, звісно, ​​все виглядало дуже класно.

На смартфонах функція є комбінацією знімання звичайною та ультраширококутною камерою з подальшим шліфуванням за допомогою штучного інтелекту. Однак, ця функція з’явиться і в Google Photos. І можна буде обробити усі старі розмиті фото. Також доопрацювали функцію, що дозволяє видаляти об’єкти. Подібні речі є на багатьох смартфонах. Але Google обіцяє якісно новий рівень та можливість редагувати фото в Google Photos.

Ну і насамкінець показали портретну відеозйомку, коли фон буде красиво розмиватися. Плюс відео зніматимуться з 10-бітною яскравістю, а Google запартнерилася з Instagram та Snapchat, щоб відео мали гарний вигляд у соціальних мережах.

Ще буде активна стабілізація під час відеозйомки, як на iPhone. А найприємніше, що нові Pixel дозволяють знімати 4К 60 кадрів на секунду. 8К знімання на смартфонах немає.

Оптичне масштабування та штучний інтелект

У старшої моделі буде 5-кратний оптичний зум. Плюс Google під’єднали сюди штучний інтелект. Компанія обіцяє, що фото з масштабуванням 10х будуть так само добрі, якби це було не цифрове збільшення, а оптичне.

Інша функція – це стабілізація при використанні масштабованої відеозйомки. Смартфон буде фокусуватися на об’єкті, ігноруючи тремтіння рук. Як демонстрацію показали відео про літак, що злітає. Як це завжди буває при демо, все виглядало розкішно.

Ну і насамкінець пообіцяли макрофокус, що дозволяє робити фотографії з відстані 3 см.

Говорячи про камеру, треба сказати, що годинник Google Pixel можна буде використовувати як видошукач і віддалений спуск.

Технічні характеристики та ціни

Google Pixel 7 Google Pixel 7 Pro
Процесор: Google Tensor G2 (4 нм), Octa-core (2×2.85 ГГц Cortex-X1 & 2×2.35 ГГц Cortex-A76 & 4×1.80 ГГц Cortex-A55), графіка Mali-G710 MC10
Операційна система: Android 13
Пам’ять: 8 ГБ / 128/256 ГБ, нема слоту для карт пам’яті 8 ГБ / 128/256 ГБ, нема слоту для карт пам’яті
Экран: 6.3 дюйми, AMOLED, 1080 x 2400 точок, щільність точок 416 ppi, 90 ГЦ, яскравість 1000 ніт, HDR10+, Corning Gorilla Glass Victus, Always-On екран 6.3 дюйми, LTPO AMOLED, 1440 x 3120 точок, щільність точек 512 ppi, 120 ГЦ, яскравість 1000 ніт, HDR10+, Corning Gorilla Glass Victus, Always-On екран
Батарея: Li-Ion 4355 мА*ч, зарядка 30 Вт, бездротова зарядка 20 Вт, зворотна бездротова зарядка Li-Ion 5000 мА*ч, зарядка 30 Вт, бездротова зарядка 23 Вт, зворотна бездротова зарядка
Камера основна: 50 МП, f/1.9, 25мм (ширококутний), 1/1.31″, 1.2µm, PDAF по всьому кадру, лазерний AF, оптична стабілізація
12 МП, f/2.2, 114˚ (ультраширококутний), 1/2.9″, 1.25µm
Запис відео: 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS, оптична стабілізація, 10-bit HDR
50 МП, f/1.9, 25мм (ширококутний), 1/1.31″, 1.2µm, PDAF по всьому кадру, лазерний AF, оптична стабілізація
48 МП, f/3.5, 120мм (telephoto), 1/2.55″, 0.7µm, PDAF по всему кадру, оптична стабілізація, 5x оптичне збільшення
12 МП, f/2.2, 114˚ (ультраширококутний), 1/2.9″, 1.25µm
Запис відео: 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps; gyro-EIS, OIS, 10-bit HDR
Камера фронтальна: 10.8 МП, f/2.2, 21мм (ультраширококутний), 1/3.1″, 1.22µm
SIM-карта: Nano-SIM + eSIM
Мережа та передача даних: GSM, 3G, 4G, 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C 3.2
Навигація A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS, BDS
Датчики: Сканер відбитка пальця (оптичний під екраном), акселерометр, гіроскоп, наближення, компас, барометр
Інше: Немає роз’єму 3.5 мм, IP68, немає радіо, є NFC, у старшої моделі UWB
Розміри: 155.6 x 73.2 x 8.7 мм, вага 197 г 162.9 x 76.6 x 8.9 мм, вага 212 г
Ціна: 599 доларів США 899 доларів США

Google Pixel Watch

Годинник вийшов стильний і красивий. Буде 2 версії: Wi-Fi та з підтримкою LTE.

За доброю традицією, все зроблено з перероблених матеріалів. Корпус виконаний із сталі. 20 ремінців на вибір теж із переробленого сміття.

Google обіцяє, що це найкращий годинник від Google і Fitbit. Американським користувачам даватимуть, до речі, 6 місяців підписки на Fitbit Premium і 3 місяці підписки на YouTube Premium. Навіщо YouTube? Тому що це не лише відео, а й музичний сервіс. А до годинника по Bluetooth можна підключити навушники та слухати музику!

Google взагалі обіцяє, що це буде найкорисніший розумний годинник. Повідомлення на екрані буде зручно читати. Ще з годинника можна управляти розумним будинком від Google, платити, відповідати на дзвінки, надиктовувати повідомлення, на них висвічуватиметься навігація і т.д.

Ще Google каже, що у гаджеті чи не найточніший датчик пульсу у світі. Трохи цифр та фактів:

  • Діаметр: 41 мм
  • Вага: 36 г
  • Водонепроникність: 5 АТМ
  • Екран: 320 ppi, AMOLED з розширеним колірним охопленням DCI-P3 color яскравість 1000 нит, захисне скло 3D Corning Gorilla Glass 5, Always-on display
  • Корпус: сталь
  • Чіпсет: Exynos 9110 SoC та ко-процесор Cortex M33
  • Пам’ять: 2 ГБ + 32 ГБ
  • Батарея: 294 мА*год, магнітна зарядка, одного заряду вистачає на добу експлуатації, 100% за 80 хвилин
  • ОС: WearOS 3.5
  • Звук: вбудований мікрофон та динамік
  • Навігація: GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
  • Зв’язок: LTE, Wi-Fi, Bluetooth, NFC
  • Датчики: компас, висотомір, насиченість крові киснем, моніторинг пульсу, датчик ЕКГ, акселерометр, гіроскоп, освітлення
  • Інше: є вібрація, можна платити в терміналі, відповідати на дзвінки, записувати аудіоповідомлення, спілкуватися з Google Assistant.
  • Ціна: 350 доларів за Wi-Fi, 399 доларів за LTE

Годинник вийшов красивий і цікавий. Вони чудово підуть у пару до смартфона Google Pixel. Але ціна, звичайно, надто висока. На ринку повно цікавіших та доступніших пропозицій.

Google Pixel Tablet

2023 року Google покаже планшет. Про нього хочеться розповісти лише одну річ. Google задумала зробити не просто планшет, а планшет + розумна колонка. Тобто планшет можна буде використовувати як звичайний планшет, а коли приходиш додому, ставиш його на спеціальну розумну колонку, розширюючи її можливості.

Ось так виглядає цей сценарій:

На нашу думку, цілком життєздатна ідея. Корпус планшета виконаний з кераміки, і на колонці-підставці він ще й заряджатиметься.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Bard стає Gemini – що цікавого анонсувала компанія Google