Прокачай «скіли»: 9 безкоштовних курсів Prometheus для програмістів

Масові відкриті онлайн-курси (Massive open online course або MOOC) набули широкої популярності десь у 2012 році. Coursera, EdX, Udacity – це найвідоміші MOOC у світі, навчання на яких пройшли десятки мільйонів користувачів.

В Україні є свої платформи з онлайн-курсами – Prometheus, «Відкритий Університет Майдану», EdEra. Найбільшим з таких ресурсів є Prometheus, у вільному доступі на якому знаходиться близько 70 курсів найрізноманітнішої тематики. Для тих, хто цікавиться програмуванням або хоче долучитися до роботи в IT-галузі, ми зібрали перелік курсів з цікавих IT-дисциплін.

З чого почати вивчення програмування

  • Основи програмування. Назва говорить сама за себе. Курс знайомить з поняттями алгоритму та з мовою Python.
  • Алгоритми і проекти Scratch. Ідеально підходить для школярів. Scratch – це середовище, схоже на конструктор LEGO, в якому діти з блоків можуть складати готову програму.
  • Розробка та аналіз алгоритмів. Це основа, яка допоможе у вивченні будь-якої мови програмування у майбутньому. Курс розкриває такі питання, як піраміди, бінарні дерева, хеш-таблиці та інше.
  • Основи програмування CS50. Курс CS50 Гарвардського університету вважається найкращим курсом з основ програмування у світі. Prometheus переклав його українською мовою.

Курси програмування для початківців

  • Основи програмування на C#. Матеріал містить базові поняття та розрахований на слухачів, які не мали досвіду розробки раніше. Курс розповідає про основні концепції мови, починаючи із загальної системи типів і закінчуючи об’єктно-орієнтованим програмуванням.
  • Основи програмування на Java. Java є однією з найпопулярніших мов програмування, ядро мови використовується при розробці Android-додатків. Після його завершення ви зможете писати програми на Java. Проте курс вимагає базових знань з програмування та знання принципів об’єктно-орієнтованого програмування.

Інші IT-курси

  • Основи Web UI розробки. Front-end, Back-end, HTML/CSS/Javascript – знайомі слова? Курс для людей, які хочуть опанувати web-програмування. Правда, щоб його пройти, ви маєте володіти англійською мовою на рівні Pre-intermediate.
  • Основи тестування ПЗ. Курс охоплює базові знання, необхідні тестувальнику програмного забезпечення. Він розрахований на людей, які не мають досвіду роботи в ІТ-сфері.
  • Аналіз даних. Це цілий блок, який складається з чотирьох курсів. Він розрахований на майбутніх аналітиків та охоплює такі курси, як «Машинне навчання», «Обробка та аналіз великих даних», «Візуалізація даних», «Аналіз даних та статистичне виведення на мові R».
  • Окрім загальноосвітніх дисциплін на Prometheus зустрічаються нетривіальні курси. Наприклад, курс «Дослідження корупції: Як це працює?», у якому розглядаються відповідні методики. Поки що доступ до всіх матеріалів сайту безкоштовний, тож є сенс прокачати свої навички.

Раніше ми розповідали про такі події з розвитку онлайн-курсів:

Інформацію надано Prometheus

Читайте также:

У британському університеті з’являться лектори-голограми

7 найбільш затребуваних мов програмування 2024 року

10 сайтів, які допоможуть створити логотип

2500 стипендій для отримання Професійних сертифікатів Google від INCO за підтримки Google