Курси Prometheus включено до програми українських вишів

Онлайн-платформа масових освітніх курсів Prometheus запускає пілотний проект змішаного навчання у провідних українських вишах: Київському політехнічному інституті, Українському католицькому університеті, Національному університеті «Львівська політехніка» та Львівському національному університеті імені Івана Франка.

14344832_1053266094722565_7976950950416979777_n

Замість лекцій та поточного контролю студенти будуть дивитися відеолекції та виконувати завдання безкоштовних онлайн-курсів, розміщені на платформі Prometheus. Безпосередньо в університетах викладачі зможуть приділити більше часу індивідуальній роботі зі студентами, а також забезпечать надійний фінальний контроль знань.

В рамках пілотного проекту планується вивчати легендарний Гарвардський курс основ програмування «CS50», курс Стенфордського університету «Як створити стартап», а також курси найкращих викладачів провідних українських вишів: «Алгоритми та структури даних», «Філософія для непрофільних факультетів», «Підприємництво» та «Основи Web UI розробки» (LITS).

Після завершення пілотного проекту в 2017 році, Prometheus планує ініціювати реформу української вищої освіти на базі змішаного навчання. Адміністрація платформи сподівається, що вже до кінця наступного року до розгортання реформи змішаної освіти приєднається 20 українських вишів.

Формат змішаного навчання передбачає включення онлайн-курсів провідних викладачів країни та світу в традиційний навчальний процес. Експерименти зі змішаним навчанням найкращого політехнічного університету світу MIT продемонстрували зростання навчальних результатів студентів на 35%. Більше про українські освітні проекти читайте в наших матеріалах:


Джерело: Prometheus

Читайте также:

У британському університеті з’являться лектори-голограми

«Навчайте, де б ви не були»: Історії трьох українських освітян, котрі створюють освіту майбутнього з Google

Роботи на уроках як альтернатива онлайн-навчанню. Ініціатива в Японії

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції