Держава відшкодує українцям 70% кредиту за побутову енергоефективність

Українці, які оформили житлову субсидію, отримають 70% відшкодування суми кредиту на придбання негазових котлів, енергоефективного обладнання та матеріалів. Таке рішення ухвалив український уряд після розгляду постанови від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження.

Документ прийнято 12 серпня 2015 року. До цього моменту з бюджету можна було отримати компенсацію 20% суми кредиту на придбання негазових котлів або 30% суми позики на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

Також буде змінено порядок і розміри сум нарахування відшкодувань для ОСББ та ЖБК. Сума відшкодувань для багатоквартирних будинків складатиме 12—14 тис. гривень на одну квартиру за умов існування ОСББ в будинку.

Перехід на альтернативні джерела живлення зараз є одним із головних завдань місцевої влади в Україні. Нагадаємо, раніше повідомлялося про запровадження низки побутових сонячних електростанцій в окремих українських областях.

Джерело: ecotown.com.ua

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023