Клуб робототехніки у малих містах та «Спільнокошт» — 40 тис грн на нову ініціативу

Владислав Кушніров — оидн із тих, хто змінює шкільну освіту в Україні самотужки. Досвід роботи у міжнародних компаніях він вирішив змінити на волонтерство. Завдяки йому у Полтаві незабаром буде повноцінний клуб робототехніки — з літа 2015 року там вже проводяться заняття для школярів. Спочатку це були безкоштовні майстер-класи, але тепер Владислав прагне отримати колективне фінансування, аби створити мобільну студію для навчання дітей засадам робототехніки та констуювання у малих містах.

Клуб робототехніки у малих містах та «Спільнокошт» — 40 тис грн на нову ініціативу

Полтава — місто непересічне, якщо говорити про світову історію винахідників та конструкторів: Юрій Кондратюк, В. Челомей, Г. Котельников пов’язані із цим містом. Втім, колишню інженерну славу нині майже втрачено: популяризація технічних дисциплін серед дітей відійшла на другий план. Про стан справ у області годі й згадувати.

Саме тому виникла ідея створення мобільної технічної студії для проведення безкоштовних майстер-класів із робототехніки, комп’ютерних дисциплін, пілотування дронів у невеликих містах та селищах. Основою проекту, котрий успішно зібрав понад 40 тис грн на платформі краудфандингу «Спільнокошт», має стати «мобільний клас», оснащений для сучасних занять з технічних дисциплін: набори робототехніки Lego, сучасні ноутбуки, 3D-принтер. Особливість такого проекту в тому, що його можна розгорнути на будь-якому майданчику — від районної школи до сільського будинку культури. Кінцева мета — залучити якомога більше українських школярів у малих населених пунктах до сучасних технологій та винахідництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мінімум 2 рази на місяць на основі попереднього конкурсного відбору (творче завдання «Чому ми хочемо навчитись сучасним технологіям») студія виїжджатиме у певний населений пункт Полтавщини (містечко, село) та проводитиме безкоштовні майстер-класи із роботехніки, програмування на мові Scratch, 3D-моделювання. По закінченні занять автор планує онлайн-консультації із учасниками та спілкування у спільнотах соцмереж.

До кінця 2016-го таких майстер-класів має бути не менше 20, при цьому охоплення складе близько півтисячі дітей із невеликих міст та містечок. Гроші, зібрані на «Спільнокошті», підуть на купівлю наборів Lego Education Mindstorms EV3, ноутбуків, 3D-принтеру. Також буде проведено навчання волонтерів для співпраці у містечках та селищах, куди вирушить згодом Полтавських мобільний робоклуб.

Джерело: «Спільнокошт»

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT