Український лідер інтернет-торгівлі отримав західні інвестиції

В рамках Вашингтонського бізнес-форуму, що присвячений залученню коштів в економіку України, було оголошено про інвестиції фонду Horizon Capital у велику українську платформу в сфері електронної торгівлі.

Як повідомив у своєму мікроблозі міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус, йдеться про інтернет-магазин Rozetka.ua. Додаткову інформацію представниця фонду Олена Кошарна пообіцяла розкрити згодом у прес-релізі.

Horizon Capital була заснована 2006 року й управляє трьома фондами – Emerging Europe Growth Fund (EEGF), EEGF II і Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), сукупний капітал яких складає понад $600 млн. Кошти фондів інвестуються в компанії із середнім рівнем капіталізації та високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні, Молдові та Білорусі. Екс-очільниця фонду Наталія Яресько з кінця 2014 року очолює Мінфін України. Згідно з даними держреєстру, власником ТОВ «Розетка.Уа» (Київ) виступає «Теманія Ентерпрайзіз Лімітед» (Кіпр), а кінцевим бенефіціарним власником – В. Чечоткін. Статутний капітал ТОВ – 1 тис. грн. Чистий дохід компанії 2013 року зріс у 4,1 раза – до 749,120 млн грн, а чистий прибуток склав 1,06 млн грн проти чистого збитку 5,33 млн грн роком раніше. Даних за 2014 рік у агентства наразі немає.

Раніше тема розвитку електронної комерції стала однією з ключових на найбільшій технологічній конференції України — iForum-2015.

Читайте также:

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Як видалити російський контент з пошукових систем та соціальних мереж

12 стартапів з України на CES 2023