Анонімна чесність — новий тренд світової онлайн-спільноти

Вам колись хотілося сказати друзям чи знайомим, що ви дійсно думаєте про них, але так, щоб потім не «віддуватися» за сказане до кінця життя? Ще в лютому мрію безлічі людей висловити найпотаємніше без почуття провини втілив у життя Заїн аль-Абідін Тавфік (Zain al-Abidin Tawfiq), створивши у Саудівській Аравії додаток Sarahah (з арабського «чесність»).

За даними BBC, які цитує The Verge, за кілька тижнів додаток завантажили більше 20 млн користувачів, здебільшого в Саудівській Аравії, Єгипті та Тунісі. А після запуску у магазині App Store в червні, Sarahah підкорює світ, ставши найкращим безкоштовним додатком за результатами минулого місяця.

19_sarahah

Sarahah позиціонує себе, як спосіб зібрати «чесні» відгуки. Це шанс друзям і колегам запропонувати вам поради, прокоментувати ваші сильні та слабкі сторони або відверто вказати на проблеми. На сторінці будь-якого користувача Sarahah — проста вказівка: «Залиште конструктивне повідомлення :)» (“Leave a constructive message :)”). Миготливий курсор у текстовому полі запрошує анонімно висловити будь-які думки, хороші чи погані, про людину.

Поки що додаток не надає функції коментування отриманих відгуків, але користувачі знайшли вихід, звісно, за допомогою соцмереж. У Facebook і Twitter користувача Sarahah можна визначити за допомогою скріншотів лазурових рамок, що містять анонімні повідомлення. Подібно до посту селфі, пост коментарів Sarahah має відтінок показухи. Розмістити позитивний відгук про себе в мережі — чим не свято!

Більшість користувачів схвалюють додаток. Для декого відверті коментарі стали відкриттям, здебільшого приємним, але не завжди. Сам розробник наголошує на тому, що анонімність – запорука того, що значення має саме комплімент, а не той, хто його зробив. Користувачі говорять, що анонімний характер платформи впливає на їх бажання коментувати більше, ніж у соцмережах. Люди більше жартують, не боючись, що їх жарт зрозуміють неправильно.

Платформа надає змогу щиро висловитися скромним людям, які б ніколи не наважилися говорити відкрито. «Мені не стане гірше від кількох теплих слів, сказаних іншій людині. А комплімент часто заряджає позитивом на цілий день. Чим не спосіб зробити кращим цілий світ?», — прокоментував додаток один з користувачів.

БІЛЬШЕ ПРО МОБІЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ:

Джерело: The Verge, переклад підготувала Ірина Гоял, спеціально для «Блог Imena.UA»

Читайте также:

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

5 технологій, які пішли в минуле через Apple

MWC 2023 — все найцікавіше з виставки

4 тренди у розробці мобільних додатків у 2023 році