Starlink від SpaceX допомагає боротися з пожежами в Вашингтоні

Вперше у боротьбі з лісовими пожежами рятувальникам США допомагає супутниковий інтернет Starlink від компанії SpaceX. Компанія надала Вашингтонському відділу управління надзвичайними ситуаціями призначені для користувачів термінали, необхідні для підключення до інтернету від Starlink. Система дозволяє під’єднати до інтернету сільські райони, де рятувальники борються з лісовими пожежами.

У планах SpaceX побудувати мережу з 12 тисяч низькоорбітальних супутників. Така кількість необхідна для забезпечення максимального охоплення інтернетом всієї планети. На цей час SpaceX запустила 800 супутників, частина з яких вже виведені з орбіти. Але більша частина з них функціонує. Бета-тестування мережі було намічено в районі Вашингтона.

Вашингтонський відділ управління надзвичайними ситуаціями використовує призначені для користувача термінали SpaceX у двох районах: поруч з Малденом (Malden) в штаті Вашингтон, спустошеному лісовими пожежами, і в західному Вашингтоні в районі іншої лісової пожежі.

Супутниковий інтернет допомагає аварійно-рятувальним службам координувати діяльність з гасіння пожеж. Вони управляють скиданням води, направляють запити при необхідності додаткових ресурсів. Також інтернетом від Starlink користується населення, яке відновлює свої будинки. В агентстві вважають, що система може бути застосована не тільки під час лісових пожеж, а й в період інших катаклізмів, включаючи землетруси.

Це перший випадок, коли послугами Starlink скористалися публічно. У SpaceX не відповіли на запит коментаря CNN, хоча Ілон Маск відповів на твіт Вашингтонського відділу управління надзвичайними ситуаціями. Маск сказав, що радий допомогти і його компанія приділяє особливу увагу місцям, де немає підключення до Інтернету.

Пожежа охопила місто Малден, зруйновано 80% будинків, включаючи пожежну частину, пошту, мерію і бібліотеку. Більшість телекомунікаційних споруд в місті були також знищені.

Чому Starlink?

Starlink – глобальна супутникова система, яку розгортає компанія SpaceX. Проєкт обіцяє надавати широкосмуговий доступ до інтернету з високою швидкістю в важкодоступних, віддалених місцях і там, де раніше він був просто неможливий через відсутність інфраструктури.

У планах компанії у 2020 році запустити мережу доступу до інтернету в північній частині США та Канаді, а у 2021 році розширити зону покриття на всю планету.

Після закінчення терміну служби супутники Starlink використовують бортову рухову установку, щоб зійти з робочої орбіти протягом декількох місяців. Якщо супутники вийдуть з ладу, то згорять в атмосфері Землі.

Вага компактних супутників — 260 кг. Деякі з супутників видно з Землі неозброєним оком. Супутники отримують енергію від сонячної батареї та оснащені іонними двигунами на інертному газі криптоні.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

Кінець всесвіту Google або чому пошуковики втрачають популярність

Як спеціальні датчики можуть дізнатися про пожежу ще до її виникнення

Як влаштований інтернет та чому він називається глобальною мережею