Найцікавіші новинки з виставки IFA 2022 в Берліні

IFA – це найбільша в Європі технологічна виставка, яка проводиться щороку у вересні в Берліні. Її відвідує більшість основних гравців галузі технологій. Цього року подія тривала з 2 по 6 вересня і вперше з 2019 року була повністю офлайновою, тобто відбувалася у присутності відвідувачів. Які бренди зазвичай приймають участь у цій події? Більшість ключових технологічних компаній, включаючи LG і Samsung, завжди там, а також Huawei, Lenovo і ASUS. Однак, цього року японська компанія Sony також представила свою продукцію на огляд відвідувачів. Нажаль, Apple ніколи не приймає участь в IFA, вважаючи за краще проводити власні події, про які ми вже розповідали в окремому матеріалі.

На виставці IFA 2022 можна було побачити вельми цікаве обладнання, яке може завоювати ринок у найближчі роки. Давайте знайомитись з ним.

Lenovo ThinkPad X1 Fold – 16,3-дюймовий складаний ноутбук

Компанія Lenovo вирішила продовжувати свої експерименти зі складаними ноутбуками. Lenovo ThinkPad X1 Fold — це 16,3-дюймовий складаний комп’ютер останнього покоління з OLED-дисплеєм роздільною здатністю 2K, з чудовою продуктивністю для ефективної роботи на Windows. У складеному вигляді він має розмір 12-дюймового ноутбука. Такі параметри залишають мало місця для апаратної начинки, тому це унікальне дизайнерське рішення. Його серцем є процесори Intel 12-го покоління (до i7), а оперативна пам’ять може становити до 32 ГБ.

Lenovo ThinkPad X1 Fold можна використовувати в розкладеному вигляді, де він отримав 16,3-дюймову OLED-матрицю з парною клавіатурою, а у складеному вигляді він виглядає 12-дюймовим ноутбуком, до якого можна приєднати фізичну клавіатуру. На самій клавіатурі є магнітні роз’єми, сканер відбитків пальців, вона має тачпад збільшеної площі і характерний червоний трекпойнт.

Його також можна використовувати в портретному режимі під будь-яким кутом. Варто зазначити, що пристрій виготовлений досить якісно, він стабільно тримає форму, а його конструкція та упаковка складаються з екологічних або перероблених матеріалів.

Пристрій важить менше кілограма – це відмінне рішення для людей, які багато подорожують. Очікується, що Lenovo ThinkPad X1 Fold надійде у продаж в четвертому кварталі цього року за ціною від $2499. Це дуже дорого, але це й не дивно, враховуючи, що технологія є революційною. Стандартна версія включає процесор Intel Core i5 і 8 ГБ LPDDR4X 4267 МГц. Час роботи на одному заряді складає близько 8,5 годин. Обладнання працює на Windows 10 Pro.

Ви можете використовувати пристрій як планшет або ноутбук. Однак для цього треба ще купити клавіатуру і, наприклад, стилус, які коштують додатково $250.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED – флагманський ноутбук з 17,3-дюймовим гнучким OLED-екраном

ASUS Zenbook 17 Fold OLED — ще один пристрій зі складаним екраном, який прокладає нам шлях у майбутнє складаних ноутбуків. Він має діагональ 17,3 дюйма, але у складену вигляді виглядає як ноутбук з 12,5-дюймовим дисплеєм. ASUS позиціонує свій пристрій як перший у світі ноутбук зі складаним OLED-екраном.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED оснащений новітнім апаратним забезпеченням, наприклад, процесором Intel 12-го покоління. Ми також можемо знайти тут такі рішення, як динаміки NanoEdge Dolby Vision 2.5K Harman Kardon з Dolby Atmos і систему камер, яка підтримує ведення журналу Windows Hello. Тобто, все, що потрібно в сучасному лептопі.

Samsung Odyssey Ark Hands-On – вражаючий монітор

Компанія Samsung на IFA 2022 показала свій нещодавно представлений монітор Odyssey Ark і шокувала чимало відвідувачів. Одна справа читати про цей величезний дисплей, інша – побачити на власні очі. Цей гігантський дисплей має власну панель дистанційного керування на сонячних батареях.

Це схоже на стандартний пульт дистанційного керування для телевізора, але він дозволяє глядачеві фізично регулювати кут нахилу дисплея — рух, який також можна автоматизувати.

Хоча, швидше за все, монітор буде використовуватись у стандартному ландшафтному режимі як один масивний екран, але він дозволяє також запустити «режим кабіни». Цей термін Samsung використовує для портретного режиму, але тут це дуже відрізняється від стандартного портретного режиму, тому йому потрібен власний термін, як вважає Samsung. Справжні виклики, з якими стикнеться цей пристрій, мало пов’язані з функціональністю. Натомість користувачеві, ймовірно, доведеться знайти дуже поважні причини мати такий масивний екран і з’ясувати, де знайти гроші, щоб придбати цей чудовий технологічний гігант.

Samsung заявляє, що це перша 55-дюймова панель 4K з можливістю підтримки частоти оновлення 165 Гц. Цей дісплей працює за технологією QLED, тобто він надзвичайно яскравий і чіткий. Незважаючи на те, що дисплей вигнутий, у Samsung, схоже, придумали, як змусити його працювати без значних деформацій зображення під час роботи або ігор.

Sony Xperia 5 IV – компактний смартфон від японського виробника

Sony завжди йшла своїм шляхом. Смартфони з серії Compact викликали інтерес у шанувальників Android-пристроїв, але вони погано продавалися на ринку. Взагалі, останнім часом смартфони японського виробника не користуються особливою прихильністю користувачів. Sony, однак, не забуває про клієнтів, які хочуть мати смартфон з меншим екраном і меншими розмірами. Модель Xperia 5 IV є відповіддю на ці потреби.

Sony вдалося поставити в новий Xperia акумулятор на 5000 мАгод, який, за заявами виробника, повинен залишатися в дуже хорошому стані протягом мінімум 3 років використання. Крім того, смартфон підтримує бездротову зарядку, яка є новою в серії 5. Варто, однак, додати, що Sony і тут вирішила зробити доволі сміливий крок, а саме – в коробці зі смартфоном ми не знайдемо ані зарядного пристрою, ані кабелю USB Type-C. Враховуючи ціну пристрою, це рішення може не дуже добре сприйматись шанувальниками бренду. Зрозуміло, мова йде про екологію (упаковка повинна бути без пластику), але принаймні кабель міг би бути у комплекті.

Пристрій має 6,1-дюймовий OLED-дисплей з частотою оновлення 120 Гц зі співвідношення сторін 21:9. Зчитувач відбитків пальців знаходиться на краю пристрою, що може бути навіть зручним для користувачів.

Додамо, що як спереду, так і ззаду пристрій покритий захисним склом Gorilla Glass Victus. Під капотом знаходиться процесор Snapdragon 8 Gen 1 і 8 ГБ оперативної пам’яті. Для даних виділено 128 або 256 ГБ, але ви завжди можете скористатися додатковим обсягом завдяки карті microSD. Звісно, ​​смартфон працює під управлінням Android 12. Виробник подбав також про гідний рівень звуку. Цікаво, що в епоху бездротових навушників Sony зберегла вхід 3,5 мм.

Enabot Air – доволі специфічний домашній робот

Великі технологічні компанії все частіше стали захоплюватися розробкою роботів-іграшок. На IFA 2022 було представлено новинку цього сегменту ринку. Enabot Air – це ще один домашній робот, але він дуже специфічний і цікавий.

Enabot Air оснащений камерою 1080p, завдання якої – стежити за домом, щоб користувач міг бачити кожен куточок приміщення. Це надійний помічник у догляді за дитиною або домашнім улюбленцем. Цією рухомою іграшкою можна керувати дистанційно.

Крім того, він може «пограти», наприклад, з собакою чи котом за відсутності домочадців. Лазерний промінь, на кшталт лазерної указки, викликає неабиякий інтерес у домашніх тварин.

Це ідеальний продукт для людей, які бояться, що за їх відсутності будинок може постраждати від знудьгованого улюбленого вихованця.

Сонячний генератор EcoFlow DELTA 2

Портативні електростанції – це стрімко зростаючий сегмент ринку техніки. У період енергетичної кризи мати додаткове джерело енергії дуже важливо. Можливо, настануть часи, коли періодичні відключення світла стануть стандартом життя. EcoFlow DELTA 2 може вирішити цю проблему. Це портативна «електростанція», яка стане в пригоді у будь-якому домі.

Пристрій має акумулятор ємністю 1 кВт/год і підтримує потужність до 1800 Вт. Він має чотири розетки змінного струму. Повна зарядка займає всього 80 хвилин. Він чудово працює у поєднанні з сонячними панелями.

Ємність EcoFlow DELTA 2 становить 1024 Вт/год, крім того, конструкція передбачає можливість розширення ємності для підвищення продуктивності. DELTA 2 також можна комбінувати з додатковою батареєю DELTA 2 або DELTA Max Extra Battery, що забезпечує вражаючу ємність 2048 Вт/год або 3040 Вт/год. В результаті, подовжений час роботи пропонує користувачам гнучку опцію енергопостачання за потребою, будь то для повсякденного використання чи як аварійне джерело живлення.

Крім сумісності з додатковими батареями, ця електростанція функціонує в існуючій екосистемі продуктів EcoFlow, комплексно вирішуючи генерацію, зберігання та використання електроенергії. Екосистема EcoFlow, що складається з сонячних панелей, портативного кондиціонера Wave, розумного генератора та багатьох інших продуктів і аксесуарів, повністю інтегрується з DELTA 2, щоб звільнити користувачів від обмежень фіксованих джерел живлення.

Gou Loch – пляшка з повербанком ємністю 6000 мАгод

Деякі компанії вже давно намагаються поєднати функціональність різних пристроїв, компонуючи інколи дивовижні речі разом. Подеколи ці комбінації виходять дуже незвичними і дивними. На IFA 2022 була представлена пляшка для води Gou Loch з вбудованим повербанком.

Це звичайна пляшка об’ємом 420 мл, в якій тепла рідина може зберігатися до 12 годин, а холодна – до 24 годин. Її можна взяти з собою в похід або на тренування у фітнес-клуб.

Цікаво, що нижня частина пляшки – це знімний повербанк ємністю 6000 мАгод. Це чудове рішення для людей, які хочуть зарядити свій смартфон, наприклад, у спортзалі або під час прогулянки лісом. Є також можливість за бажання замінити дно з повербанком на звичайну кришку. Тоді пляшка буде дещо легшою, але і з повербанком вага її точно не критична.

Декілька слів про сам повербанк. Він досить потужний і має ємність 6000 мАгод, тобто, від нього спокійно можна зарядити свій смартфон. Зарядка відбувається через звичайний порт USB Type-C. На смартфон, що заряджається, або інший пристрій Goui Loch може передавати струм силою 2,1 А з напругою 5 В, що дає потужність 10,5 Вт. Одним словом, звичайна не швидка зарядка. Цікаво, що підтримується також бездротова зарядка гаджетів потужністю 5 Вт. Просто поставте пляшку з водою на пристрій, і він отримуватиме цілюще живлення.

Коштує така пляшка всього $35 і її вже можна заказати, наприклад, на Amazon. Дуже цікаве і практичне рішення, враховуючи сучасну ситуацію з мобільними пристроями. Енергія для спілкування і відслідковування новин в Мережі нам, звісно, не завадить.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024