Ідеальний спортзал при карантині або як можна ефективно займатися вдома

Tempo Studio — це великий цифровий екран з 3D-датчиками, який робить онлайн-заняття спортом схожими на індивідуальні тренування. Пристрій допоможе тим, хто хоче тренуватися, але не знає, з чого почати.

Серед переваг Tempo Studio — лаконічний дизайн, спортивні снаряди високої якості, широкий вибір програм і відмінні інструктори. Він добре підходить для окремих тренувань. На заняттях екран відстежує рухи та пульс користувача, надаючи зворотний зв’язок в режимі реального часу.

Розумний трикутник

Tempo Studio схожий на білий трикутник заввишки майже 2 м з 42-дюймовим сенсорним екраном. Під ним знаходиться шафка для спортивних снарядів у чотирьох вагах: від 0,5 до 4,5 кг. Вагу можна комбінувати, щоб створити навантаження від 3 до 45 кг. За екраном є штанга і дві гантелі. А між сенсорним екраном і задньою стінкою можна зберігати датчик серцевого ритму, тренувальний килимок і поролоновий валик. Коли ви не тренуєтеся, Tempo Studio виглядає як цифрова шафа.

Цей тренажер більше підходить для невеликих приміщень, ніж Peloton або інші розумні аналоги. Якщо сусіди з нижнього поверху не проти шуму, Tempo Studio можна легко розмістити у квартирі — знадобляться лише розетка, досить високі стелі, щоб підіймати снаряди на витягнутих руках і близько двох метрів простору перед тренажером, щоб покласти тренувальний килимок.

Домашні тренування майбутнього

Проблема більшості тренажерів в тому, що в них відсутній індивідуальний підхід. Зазвичай ми можемо порівняти свої результати з таблицею лідерів, але ніхто не підкаже, як тренування може нашкодити або з якою швидкістю потрібно робити підходи.

Tempo Studio розв’язує цю проблему за допомогою спеціальних інфрачервоних датчиків, які створюють 3D-модель вашого тіла з 80 тисяч окремих точок. Штучний інтелект обробляє ці дані та зводить їх до 25 критичних точок. Система стежить за положенням стопи, щиколоток, колін, плечей, шиї, спини, зап’ясть і кистей рук в режимі реального часу. Виробник заявляє, що з міркувань конфіденційності датчики не враховують зображення, за якими вас можна ідентифікувати — наприклад, скелет — і не роблять фотографії будинку.

Тренажер може визначити амплітуду рухів при підйомі ваги, підрахувати повтори вправ, сказати, чи потрібно вам сповільнитися або прискоритися, і попередити, якщо одна з критичних точок знаходиться не там, де повинна — наприклад, якщо коліна йдуть в неправильну сторону. Він навіть стежить за пульсом і може запропонувати збільшити або зменшити вагу снаряда і зрозуміти, які тренування вам особливо важко даються. Після кожного заняття можна залишити відгук, щоб штучний інтелект поліпшив пропозиції по вправах.

Додаткові можливості

Tempo Studio фокусується на таких вправах, як присідання з вагою, тяга і жими. У повному пакеті також присутні різні види тренувань для різних цілей — від розвитку рельєфних м’язів до отримання додаткового навантаження до бігу.

Перше тренування на тренажері служить для оцінки фізичної форми. Tempo Studio з’ясовує, які навантаження запропонувати на наступних тренуваннях. Потім заняття починають змінюватись: користувачам пропонуються як швидкі вправи на розтяжку і рухливість, так і більш тривалі силові та інтервальні тренування високої інтенсивності. Заняття розрізняються за часом і рівнем навантаження, але кожне з них передбачає розминку і заминку. Можна навіть вибрати плани тренувань на кілька тижнів, які відмінно підходять для початківців.

Інструктори, які ведуть заздалегідь записані заняття, — справжні професіонали. Вони мотивують під час складних тренувань і дають поради щодо виконання вправ. У верхньому правому куті екрану є таймер, який показує, скільки підходів було зроблено і скільки ще залишилося, а також говорить, в якій формі знаходиться користувач.

Майже ідеальний спортзал для карантину

Щоб почати, потрібно натиснути кнопку на задній панелі пристрою, вибрати обліковий запис і тренування (одночасно Tempo Studio може використовувати тільки одну особу, але можна створити кілька профілів для інших мешканців будинку). Буде запропоновано зріст, вага і вік, щоб розрахувати, скільки калорій потрібно спалити та з якої ваги почати. Після дані будуть доступні для перегляду. Тренажер навіть дає час, щоб підготувати снаряди перед вправами. Єдина проблема в тому, що Tempo Studio може неправильно підраховувати підходи.

Пристрій коштує $1995 — це велика сума. Покупцям доступна безвідсоткова розстрочка на 36 місяців з щомісячним платежем $55, але за доступ до контенту доведеться платити ще $39 в місяць. Також є 30-денний пробний період, протягом якого тренажер можна повернути назад, повністю отримавши гроші за вирахуванням доставки. Гарантія — три роки.

Tempo Studio вже не потрібен тим, хто освоїв вправи з вільними вагами. Він підійде тим, кому хочеться урізноманітнити такі заняття на свіжому повітрі, як біг або їзда на велосипеді, не відвідуючи спортзал.

Tempo Studio підіймає персоналізацію тренувань біля екрана на новий рівень. Це хороший приклад помічника зі штучним інтелектом.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному